Vetélytársat kaphatott a Yearn.finance (YFI)

-

A kamatfarmolás már hónapok óta lázban tartja a kriptoszférát, a defifelhasználók folyamatosan üldözik a magasabbnál magasabb kamatokat.

Meglepő, hogy ennyi idő kellett ahhoz, hogy egy projekt kihasználja a kialakult mémet, melyre a Harvest Finance (FARM) is lecsapott.

Két héttel ezelőtt néhány fejlesztő kitalálta, hogy „kenyeret ad a népnek”, így elindult a projekt, melynek célja, hogy megkönnyítse az Ethereum és a defi felhasználását.
Indulása óta hatalmas növekedésen esett át. Több mint 384 millió dollárnyi kriptopénzt zároltak a projektben és a mögötte álló token összértéke a 10 millió dollárt is átlépte.

Mi az a Harvest Finance?

A Harvest Finance egy defiprotokoll, amely összegyűjti a felhasználók vagyonát és kamatoztatja őket, így jelentős megtérüléseket ad alacsony költségek mellett.
A platform jelenleg olyan vezető stabilkoinokat támogat, mint a DAI, USD Coin, tether, két fajta tokenizált bitcoin, és egy Curve likviditási token a RenBTC-WBTC közösségből.
A stabilkoinok jelenleg a Swerve tokennel dolgoznak, amely egy decentralizáltabb, közösség által irányított Curve-láncelágazás. A Swerve-szerződésekbe már több mint 600 millió dollárt zároltak.

A Curve-nél kamatozik a tokenizált bitcoin

A többi kamatfarmolási protokollal ellentétben a FARM tokent másra is lehet használni. A FARM tokent szétosztják a tőkebirtokosok és likviditásszolgáltatók között, emellett folyamatosan visszavásárolják azt.
A farmok profitjának 30%-át a FARM tokenek visszavásárlására használják, így a FARM token jutalékot oszt a tulajdonosok számára.

A Yearn.finance vetélytársa lehet?

A CryptoYieldInfo nevű defikommentátor szerint a Harvest és a FARM olyan irányba halad, hogy versenybe szállhatna a Yearn.finance (YFI) protokollal is:

„Lehet, hogy ez furcsán fog hangzani, de ha a YFI-nek van egy vetélytársa, akkor a FARM lehet az. Még távol áll tőle, de érdemes lehet rápillantani.

Ezzel a Yearn.finance fő termékére, a Vaultsra (yVaults) utalt, amely összegyűjti a felhasználók vagyonát, majd különböző farmolási stratégiákba fekteti. A Harvest lassan kezdi utolérni a Vaultsot abban a tekintetben, hogy mennyi pénzt zároltak a különböző farmolási stratégiákba.
https://twitter.com/Cryptoyieldinfo/status/1304041872545861634?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1304041872545861634%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Ftheres-a-potential-competitor-to-ethereums-yearn-finance-yfi-defi-analyst%2F
Azonban fontos hozzátenni, hogy a Yearn.finance-szel ellentétben fennállhatnak biztonsági aggályok.
Egyrészről nem igényel több aláírást, így a farmolási stratégiákról az ismeretlen fejlesztők dönthetnek. Ahogy a SushiSwap esetében is láthattuk, lehet, hogy az elején átláthatók a fejlesztők, de mindez gyorsan megváltozhat.

A Harvest emellett a biztonság helyett a minél nagyobb kamatokra összpontosít. A Yearn.finance nem változtatta meg stabilkoinstratégiáját a Curve-ről, a Swerve protokollra, valószínűleg azért, hogy a felhasználók ne veszítsenek pénzt, ha valamilyen hiba akad a Swerve-szerződésekben.
A Harvest jelenleg egy kódátvizsgáláson is átesik a PeckShield és egyéb vezető cégeken keresztül. A PechShield kiadott egy előzetes jelentést, melyben elmondták, hogy nincsenek logikai hibák a szerződésekben.

Olvastad már? Nem szavazták meg a legújabb amerikai stimulust – újabb csekkek jöhetnek a jövőben

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!