Tíz token most már hivatalosan is kezelhető New York államban

-

A helyi vállalkozások számára az állami pénzügyi szabályozó, az NYDFS mostantól hivatalos engedélyt is kiadhat a zöld utat kapott tokenek birtoklására, az azokkal való kereskedelemre, és a tárolási szolgáltatásokra.
Az XRP és az Ethereum Classic esetében tárolási, megőrzési szolgáltatást nyújthatnak az ügyfeleiknek, további nyolc pedig emellett kereskedhető is a hivatalos engedélyek birtokában.

Ezek a bitcoin, az ether, a bitcoin cash, litecoin, Binance USD, Gemini USD, a Pax Gold és a Paxos Standard Token.

„A listán szereplő kriptopénzek, digitális pénzek mindegyike szabadon használható a jogszabályok által lehetővé tett módon, és az államban részei lehetnek bármilyen üzleti folyamatnak, amennyiben a használóik rendelkeznek az engedéllyel.”

A sajtóhírek alapján viszont a cégeknek előzőleg mindenképpen be kell jelenteniük a kriptopénzes tevékenységeket a szabályozóknak.
Az NYDFS mindenesetre fenntartja a jogot, hogy a listáról bármikor levegyen kriptoeszközöket, változtasson az engedélyezett felhasználási módokon, vagy akár teljesen visszavonja a lista egészét.
 

Szabályozás az USA-ban

New Yorkban az NYFDS számít az elsődleges pénzügyi szabályozó szervezetnek a kriptóval foglalkozó cégek számára, hiszen ez az ügynökség adja ki a BitLicense engedélyeket.
Mivel pedig az Egyesült Államokbeli üzleti élet központjának számít Manhattan és a Wall Street miatt, az NYDFS jelenti az első frontot mindenfajta új szabályozás számára.
Júniusban hoztak egy új szabályt például, amely lehetővé teszi, hogy a tokenek listázásához a cégek társuljanak más, a BitLicense engedélynek már a birtokában lévő vállalkozással.
Így az engedély birtokosai egyfajta mentori szerepet játszhatnak a területre frissen érkező cégek mellett, vezérfonalat nyújtva azok számára a szervezeti, személyi, vagy a tőkét érintő követelmények esetében.

Olvastad már? Kriptotőzsdéket és DeFi-protokollokat vizsgálat a webes forgalom tekintetében

Kiemelt kép: Jeff Bergman
Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!