Elindult a BTC.top „közös bányászás” platformja, véget vethet a cloud miningnak?

-

Egy kínai bányászközösség alternatívát kínál a cloud (felhőalapú) bányászással szemben. Csupán azután számítana fel díjat, hogy a bányászfelszerelés kifizette önmagát.

A kínai Btc.top bányászközösség szeretné továbbfejleszteni a cloud mining fogalmát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy harmadik féltől vásároljanak hashrátát.

A cég július 25-én bejelentette az új, „közös bányászatot”. A B.top leányvállalat célja, hogy csökkentse a „népszerű cloud mining termékekkel” járó kockázatokat azzal, hogy nagyobb rugalmasságot kínál.
A B.top állítása szerint csak azt követően kérne üzemeltetési és szolgáltatási díjat, miután a felhasználó befektetése megtérült, így az ügyfeleknek azt követően kellene osztozniuk a profiton, hogy beszállási költségük megtérült. A cég szerint ezt követően 17,5-30%-os díjat számolna fel attól függően, hogy mennyi pénzt fektetett be az ügyfél.
Emellett a B.top azt ígéri, hogy „nagyker áron” tudja beszerezni a bányászgépeket, így akár egyetlen bányászgépben is vásárolhatunk részesedést attól függően, hogy mennyi terahasht akarunk vásárolni, vagy akár egész gépekbe is fektethetünk.
Az utóbbi lehetőséggel emellett az ügyfél kérvényezheti berendezése eltávolítását a B.top kínai farmjairól, amelyet elpostáznak neki a kívánt címre, vagy eladhatják a cégnek viszonteladási áron.
 
Jiang Zhuoer, a Btc.top alapítója szerint „hamarosan a többi ipari méretű bányászcég is hasonló termékeket fog kínálni”, majd hozzátette, hogy ez a befektetés a hagyományos és intézményi ügyfelek körében is népszerűnek bizonyulhat:

„Annak ellenére, hogy a B.top célja, hogy egyszerűbb legyen a beszállás magánszemélyek számára a kriptobányászásba, úgy hiszem, hogy intézményi ügyfelek is érdekeltek lehetnek ebben, akik szeretnék kihasználni ipari méretű infrastruktúránkat, üzleti partnereinket, alacsony áramköltségünket és kínai adatközpontjainkat.

Zhuoer szerint azok a kínai felhasználók, akik márciusban már kipróbálhatták ezt a programot több mint 10-20 millió RMB-t, vagyis 1,4-2,8 millió dollárt fektenének a programba. A platform azóta nemzetközi szinten elindult.
A B.top 3,3 centet kér kilowattóránként, amely jelentősen megváltozhat az esős évszak során, mivel néhány bányászfarm Szecsuan régióban található. A felhasználóknak a teljes program során állniuk kell a villanydíjakat.

Továbbra is Kína uralja a kriptobányászást

A Cambridge alternatív pénzügyekért felelős központ térképe szerint jelenleg Kína adja a bitcoin hashrátájának 65%-át, miután több országban is betiltották az ilyen jellegű tevékenységeket.
Venezuela, amely a térkép szerint a 10. helyen áll, júliusban betiltotta a kriptobányászást az állami tulajdonban álló ingatlanokban.

Olvastad már? Újabb mérföldkőhöz ért a Chainlink

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A milliárdos Telegram-alapító 7 millió dollárt birtokol Notcoinban, ígéretet tett, hogy 100x-ig megtartja

Pavel Durov, a Telegram alapítója nagylelkű adományt kapott a Notcoin nevű Telegram-alapú kattintós játék több mint félmillió játékosától. Ezek a játékosok a játékban lévő érméik egy...

A legjobb altcoin trade-ek a közelgő fellendüléshez

Vendégbejegyzés A kriptopiac egyértelműen erőteljes fellendülés jeleit mutatja, a 2024 eddig bika képet fest. A befektetők és a rajongók egyaránt kíváncsian várják, hogy mely altcoinok vezethetik...

Akash Network (AKT) árfolyam elemzés 05.18.

Prémium Akash Network (AKT) Az Osmosis láncon indított Akash Network 2018 márciusában jelent meg először a kriptopiacon. Ez az AI-projekt a felhőalapú számítástechnika, a felhőszolgáltatások és a...

A Solana (SOL) május végéig elérheti a 200 dollárt

A Solana natív tokenje (SOL) egyre nagyobb teret hódít a kriptopénzpiacon, ma 174 dollárt ért el az árfolyama, ami az elmúlt több mint egy hónap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!