Amerika egyik legnagyobb kriptotőzsdéje pénteken elmondta, hogy „szorosan” együttműködnek egy pénzügyi céggel, hogy elérjék a digitális eszközök zökkenőmentes elterjedését.

A San Franciscó-i Coinbase ismert arról, hogy a szabályozásoknak való megfelelés az első számukra és ma elmondták, „büszkék rá, hogy olyan innovatív cégekkel dolgozhatnak együtt, mint a Visa”, hogy elérjék a digitális valuták elterjedését.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A tőzsde szerint az olyan cégek, mint a Visa, megteremtik a hidat a hagyományos és kriptoalapú pénzügyek között. Ez egy kitűnő környezetet alkot ahhoz, hogy összekapcsolják a kriptopénzeket globális hálózatukkal, miközben a hagyományos és a kriptoszféra vezetői is egy asztalhoz ülnek.

A Visa elmondta digitális valutákkal kapcsolatos terveit

A több mint 420 milliárd dollár értékű Visa másodpercenként 25.000 tranzakciót dolgoz fel hálózatán, a héten pedig bejelentették kriptopénzekkel kapcsolatos terveiket.

Az „Advancing our approach to digital currency” nevű terv alapján a cég a digitális eszközökre helyezi a hangsúlyt, hogy még több piacot érjen el és javítsa a világon a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

A Visa aktívan együttműködik az olyan szabályozott digitálisvaluta-platformokkal, mint a Coinbase, hogy létrehozzanak egy hidat a digitális valuták és a már meglévő, 61 millió kereskedő között.

A cég kiemelte, hogy több mint 25 digitálisvaluta-tárca csatlakozik a Visa hálózatához, „amellyel a felhasználók egyszerűen költhetik el digitális valutáikat egy Visa betéti kártya, vagy előre feltöltött kártya használatával.”

Emellett bejelentették a Visa Directet is, a cég első azonnali fiat-kripto hídját, amely villámgyorsan alakítja át a fogyasztó digitális valutáit és adja hozzá azokat Visa egyenlegéhez.

A Visa szerint ezek a törekvések előtérbe helyezik a céget a digitálisvaluta-tárcák számára, „így ezek a cégek még fontosabbnak találhatják, hogy felhasználóik világszerte egyszerűbben és könnyebben költhessék el digitális valutáikat.”

 

A stabilkoinok jelentős szerepet kaphatnak a jövő gazdaságában

A Visa emellett a törvényhozókat és szabályozószerveteket is próbálja meggyőzni a digitális valuták kapcsán.

Ezzel a központi bankok által kiadott digitális valutákra (CBDC-k) is gondolnak:

„Próbálunk együttműködni a Világgazdasági Fórummal, hogy kidolgozzák a megfelelő szabályozásokat a CBDC-k kipróbálására.”

A Visa szerint a stabilkoinok egy „ígéretes” fizetési innovációt kínálnak, amely ötvözi a blokklánc előnyeit és a fiat stabilitását.

„Ez az ötlet a fintechek körén kívül is egyre népszerűbb és már pénzügyi intézmények és központi bankok is kutatják.”

A fogyasztók és vállalkozások körében is egyre jobban terjednek a digitális valuták, a májusi forgalmuk már a 10 milliárd dollárt is átlépte.

Olvastad már? Egy elemző szerint több pénz lehet a tetherben, mint a bitcoinban

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂