Eltűnt 10.000 Antminer

-

Azzal vádolják a Bitmain korábbi munkatársait, hogy „illegálisan” költöztettek el 10.000 Antminer bányászgépet a cég egyik mongol kriptobányájából.
Tovább zajlanak a hatalmi harcok a Bitmainen belül, már nemcsak „illegális hatalomátvételről” van szó, hanem bányászgépek ellopásáról is.

A Bitmain által irányított Antminer WeChat-csatornájában azzal vádolják a Bitmain korábbi munkatársait, hogy „illegálisan költöztettek el” 10.000 Antminer bányászgépet a cég egyik mongóliai kriptobányájából.
A gépek, melyek közt S17, T17 és S9 sorozatú modellek is szerepeltek, július közepén tűntek el és ez „komoly gazdasági veszteséget jelent a cég és ügyfelei számára.” Az incidenst jelentették a hatóságoknak.
Nemcsak a Bitmain, de azon ügyfeleik bányászgépei is eltűntek, akik azt választották, hogy berendezéseiket a cég működtesse saját telepükön.
Micree Ketuan Zhan, a Bitmain társalapítója a cég Weibo-fiókján azt írta, hogy a hataloméhes páros egyik fele már nincs a Bitmainnél, emellett a cég társalapítóját, Jihan Wu-t gyanusította meg a gépek eltűnésével.
 

Hatalom, vagyon és irodai harcok

A vita tárgya a két társalapító között alakult ki arról, hogy ki a Bitmain jogi képviselője.
2019 októberében Wu megírta, hogy Zhan egy „illegális hatalomátvétellel próbálkozik” és a páros azóta vitában áll a cég irányítása fölött.
Májusban a Bitmain pénzügyi igazgatóját letartóztatták, mert részt vett egy Zhan elleni támadásban, miután Zhan próbálta visszaszerezni a Bitmain kínai leányvállalatának irányítását.
Júniusban arról lehetett olvasni, hogy Zhan őröket vett fel, hogy erővel szerezze vissza az irányítást a Bitmain pekingi irodája felett. Zhan emellett jogi úton is próbálja visszaszerezni az irányítást.
Továbbra is Wu irányítja a Bitmain hongkongi irodáját és a cég tavasszal ismét elmondta, hogy érvényes Zhan októberi kirúgatása. Zhan  tovább folytatja próbálkozásait, hogy a kontinentális Kínában próbálja visszaszerezni a cég irányítását.

Olvastad már? Peter Brandt szerint a világ nem fogja alkalmazni a bitcoin- vagy aranystandardot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!