Az intézmények belépésével nő a CME piaci részesedése

-

A CME bitcoinalapú határidős szerződései kitűnő belépési pontot jelentenek a profi kereskedők, vagyonalapok és intézményi befektetők számára, hogy megismerkedjenek a bitcoinnal.
Az olyan ismert befektetők, mint Paul Tudor Jones is használták már a határidős szerződéseket, hogy hosszú távon megismerkedjenek a vezető kriptopénzzel, és megfigyeljék a forgalom és érdeklődés alakulását.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A legújabb kutatások szerint számos nagy befektető is beszállt a kriptopénzbe, különösen azután, hogy 3800 dollárig zuhant a bitcoin értéke.

Egyre nagyobb a CME piaci részesedése

Az Arcane Research legújabb cikke szerint a CME egyre nagyobb részét uralja a kriptopiacok határidős szerződéseinek.
Jelenleg a CME rendelkezik a teljes piaci érdeklődés 15%-val. Ez a szám jelentős növekedést mutatott a március közepei összeomlás óta, ezt megelőzően a szabályozott kereskedelmi oldal csupán a piaci érdeklődés 4-8%-át uralta.

„Jelenleg a CME kezeli a határidős szerződések 15%-át (499 millió dollár). A CME részesedése 4-8% között mozgott a márciusi összeomlás előtt, de azt követően jelentős növekedést mutatott.”

Emellett a Skew adatai alapján úgy tűnik, hogy a spekulánsok többsége long pozíciókat nyitott a CME-n, amely jól látszik a piaci érdeklődés és a forgalom eltéréséből is.

Forrás: Skew

Ez a jelenség jelentős intézményi beszállást mutat

Az Arcane Research szerint ez a növekedés azt mutatja, hogy a hivatásos kereskedők, valamint az olyan személyek, mint Paul Tudor Jones, kihasználta a legutóbbi összeomlást, hogy alacsony árfolyamon szálljon be.

„Ez a növekedés azt mutatja, hogy a hivatásos vagyonkezelők betáraztak a bitcoinból a legutóbbi összeomlás során.”

A jelenségre az is magyarázatot adhat, hogy sok kereskedő elhagyta a BitMEX-et, miután a hirtelen likvidációk hiteltelenné tették az oldalt.
A cikk szerint, ha levonjuk Paul Tudor Jones 75 millió dolláros bitcoinvagyonát, akkor nagyjából 400 millió dollárnyi „open interest” van a CME-n, amely azt mutatja, hogy más intézmények és nagy kereskedők is beszálltak a kriptopiacokra.

„Így több mint 400 millió dollárnyi határidős szerződés van a többi befektetőnél, amely azt mutatja, hogy nem Paul az egyetlen kereskedő, aki biztosítaná magát az infláció ellen.”

Olvastad már? Egy név: ki a valódi Satoshi Nakamoto – 4. rész

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!