Az elmúlt hetek során a bitcoinhoz hasonlóan az Ethereum teljesítménye is felülmúlta a több milliárd dollár értékű vagyoni eszközöket.

A márciusi, 88 dolláros mélypont óta 226 dolláros csúcsig emelkedett az ether értéke, amely 150%-os növekedést jelent.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A befektetők így nagyon bíznak a kriptopénzben, a Bitfinex adatai szerint pedig már több mint 1.619.876 long szerződést kötöttek az etherre. Ez több mint háromszor annyi, mint 2020 elején és több mint kilencszer annyi, mint a 2018-as bika piac csúcsán.

A kereskedők optimizmusa ellenére vezető elemzők úgy vélik, hogy a közeljövőben megfordulhat az ether szerencséje.

A láncadatok alapján borús idők várhat az Ethereumra

Egy neves kriptoelemző szerint a tőzsdék ethervagyona „lényegében csúcson van”: nagyjából 18 millió tokent birtokolnak.

Ez rossz jel az ether számára, ugyanis az elemző szerint arra utal, hogy a kereskedők nagyobb eséllyel folyamodnának eladáshoz.

A mutató alapján az ether grafikonja negatív képet fest.

Egy ismert kereskedő szerint a kriptopénz árfolyama tegnap elevesztett egy fontos támaszszintet, melyet az elmúlt három hét során négy alkalommal is megtartott, így lehetséges, hogy egy „nagyobb korrekció” várható.

Mások még kevésbé bíznak az etherben: még akár azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a márciusi, 88 dolláros érték alá eshet az árfolyam.

Az a kereskedő – aki korábban hónapokkal előre megjósolta, hogy 0,13 dollárig esik az XRP értéke – nemrég azt mondta, miszerint az Ethereum grafikonja azt mutatja, hogy 50 dollár felé tart az árfolyam.

A pozitív alapok ellensúlyozhatják a medve trendeket

Lehet, hogy nem túl fényesek az ether kilátásai, de az erős alapok ellensúlyozhatják ezt.

Nemrég a Reddit közösségi oldal bejelentette, hogy hamarosan megkezdik a „közösségi pontok” támogatását az Ethereum Rinkeby teszthálózatán, mely később a főláncon fog futni.

Adam Cochran kriptobefektető, a MetaCartel Ventures etheralapú vagyonalap üzlettársa elmondta, hogy ez az új rendszer több millió felhasználó számára mutathatja meg a kriptopénzek világát:

„Tegnap a Reddit néhány másodperc alatt nagyjából 20 millió új felhasználót szerzett a kriptopénzek számára. Ennyi látogatója van a /r/cryptocurrencry és /r/FortniteBR aloldalaknak egy átlagos hónapban.”

Továbbá a projekt folytatja a munkát az ETH 2.0 frissítésen, amely az elemzők szerint jelentősen megdobhatja a hálózat felhasználhatóságát.

Olvastad már? Nemzetbiztonsági győzelemként tekint Trump a TSMC döntésére

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.