Ethereum-alapú civil törekvések az újságírás fejlesztésére blokklánc segítségével – 2. rész

-

 

Ez a cikk tegnapelőtt megjelent írásunk folytatása. Ha lemaradtál róla, itt elolvashatod:

Ethereum-alapú civil törekvések az újságírás fejlesztésére blokklánc segítségével – 1. rész

A Civil médiavállalat arra törekszik, hogy globálisan együttműködő, nyílt tulajdonú területe legyen a független újságírásnak többek között:

(1) újságírók és állampolgárok tulajdonában legyenek, valamint ők is üzemeltessék ezeket, a kormány, cégek vagy befolyásos emberek beleszólása nélkül;

(2) elkötelezett legyen a önálló szuverén identitás, a szellemi tulajdonjogok, a cenzúramentesség, a társadalom véleménye és az etikus újságírás iránt;

(3) az üzleti modellekkel kapcsolatos újítások: felügyelet; hírnév és tehetség; tagság és érdekképviselet; gondozás és felfedezés; ellenőrzés és tényellenőrzés; szavazás és társadalom; elemzés és megőrzés; illetve a hirdetés és támogatás.

A Civil tervei nemcsak a szabvány meghatározását, hanem a decentralizált médiaplatform szabvány mivoltját is magukban foglalják.

A Civil sokkal több, mint egy technológia vagy egy token mellyel kereskedni lehet; ez egy újságírói mozgalom. A globális társadalomnak el kellene köteleznie magát az etikus újságírás mellett és együtt kellene dolgoznia vele. A Civil együttműködik a világgal az újságírás új környezetének felépítése érdekében

Az újságírás új környezete

A Civil köszönettel tartozik az ösztönzésért a globális kripto-gazdaságnak, mivel az megmutatta az önkormányzás lehetőségeit. A Civil közössége egy kriptovalutát vagy tokent használ melynek neve a CVL hogy megerősítse a TCR-t. A TCR egy része az önkormányzat, amely képes felülvizsgálni a kihívásokat, kivédeni a rosszindulatú támadásokat, és segíthet megvédeni azt a „tömeg” szabálytól.

Ezt a tanácsot szakértő újságírók, tudósok és szabad sajtóvezetők vezetik a világ minden tájáról, biztosítva a kormányzás decentralizált működését.

A Civil Alkotmánya tartalmazza a Civil ökoszisztéma alapvető értékeit és munkastandardjait. Minden CVL token birtokos motivált abban, hogy lássa a Civil ökoszisztémát virágozni az ökoszisztéma minden szereplője pedig felelősséggel tartozik a decentralizált irányítási rendszeren keresztül. Ha birtokában van akár egy CVL token, Ön is valódi szavazati joggal rendelkezik.

A közzétételi folyamat megváltoztatása

A közzétételi folyamat megváltozik, hiszen a Civil munkatársai hozzájárulhatnak az újságírói munkához, de először is kötelesek ígéretet tenni a Civil Alkotmányban felvázolt szabályok betartására. Ennek az alkotmánynak a megsértése gazdasági veszteséget (elveszített CVL tokeneket) és a Civil ökoszisztémájának teljes megszűnését eredményezheti. A Civil nyilvántartásában szereplők és a hozzájuk kapcsolódó újságírók hírmondói a Civil technológiáját felhasználva tudnak majd publikálni.

A blokklánc-technológiával a Civil elhelyezi „ujjlenyomatát” a tartalomban. Olyan adatokat, mint például, ki volt a szerző, milyen newsroomon keresztül, hol és mikor tették közé, végre teljes egészében ellenőrizhető és nem hackelhető módon tárolják majd. Azok az polgárok, akik a Civilnél futó sajtórészlegben olvasnak, biztosak lehetnek abban, hogy az újságíró munkája hiteles, hisz etikus viselkedését az önkormányzati rendszer ellenőrzi.

Engedélyezés kezelés

A Civil a blokklánc-technológiát a digitális tulajdon kezeléséhez használja majd, hiszen ez sokkal jobb, mint más hagyományosan alkalmazott módszer. Míg az „ujjlenyomat-olvasás” folyamata biztonságos, a Newsrooms hatékonyabban követheti, ellenőrizheti és teheti pénzzé tartalmait harmadik felek licenceivel.

A Civil jogosultságokat a rendszer automatikusan visszavonhatja, korlátozhatja a tartalomhoz való hozzáférést, a jogsértő kiadókat pedig megfelelő módon megbüntetheti, így a tartalomkészítők végre elérhetik azt, hogy munkájuk a legjobb lehessen. A Civil a blokklánc-technológiával meg fogja változtatni a licencelés világát.

A tagsággal járó előnyök

A Civil megalkotta a tagsági támogatás egy sokkal közvetlenebb és végrehajthatóbb formáját az újságírók és a polgárok között, mégpedig kriptovalutával. Azok, akik kriptovalutával járulnak hozzá a hírportálok működéséhez, tudni fogják, hogy pénzük 100%-a célt ér (kivéve a kis, decentralizált tranzakciós díj).

Annak érdekében, hogy a technológia fejlődése közben a nyilvánosság hozzáférése ne korlátozódjon, a polgárok képesek lesznek támogatni a hírportálokat akár fiat devizák felhasználásával is.

A polgárok többet tesznek, mint kiküszöbölik a közvetítők és esetleges harmadik fél befolyását; a Civil a kripto-gazdaságot használja arra, hogy megerősítse az elkötelezettséget és a támogatást egy nem megszokott úton, dinamikus jutalmazási rendszereken keresztül, hogy tagság hosszú távon is fentartható legyen.

A felügyelet új formája

A blokklánc- és kripto-gazdaság a Civil rendszerében összefonódtak, hogy megkönnyítsék az új és továbbfejlesztett formákat a megbecsülés és a felfedezés terén. Azok, akik segítenek befolyásolni és akik segítenek a jó minőségű anyagok terjesztésében, gazdaságilag jutalmazhatók lesznek.

Mindazonáltal a tartalomkészítőknek lehetőségük nyílik új bevételi források megszerzésére olyan szerzői szerződéseken keresztül, amelyek visszaadják az egyensúlyt a szerző és az összesítő között. A hírportálok hatékonyabban tudják majd megosztani a tartalmakat.

Végül, a tényellenőrzők megfelelő ösztönzést kapnának, hogy a történet minden részletét megfelelően átellenőrizzék. Ez a felügyeleti folyamat ellentétes a ma ismert többi módszertannal, és minden bizonnyal képes lesz katalizátorként működni ebben az újságírói paradigmaváltásban.

 

Folytatás köveztkezik…….

 

Forrás: btcmanager.com

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!