Ethereum-alapú civil törekvések az újságírás fejlesztésére blokklánc segítségével – 3. rész

-

 

Ez a cikk ma megjelent írásunk folytatása. Ha lemaradtál róla, itt elolvashatod:

Ethereum-alapú civil törekvések az újságírás fejlesztésére blokklánc segítségével – 2. rész

Adatvédelem és személyazonosság

A Civil médiavállalat egy önálló, szuverén identitást hoz a közösségbe. Ez egy új paradigma a felhasználói adatvédelem és az online ellenőrzés terén, amely a blokklánc technológia segítségével valósítható meg.

Az újságírók most nyíltan oszthatják meg gondolataikat a világgal, de elrejteni is lehetőségük lesz azt, ha szükségessé válik, például ha egy kritikus témáról, vagy a világ egy kritikus régiójából tudósítanak. A polgárok (A Civil olvasói) képesek lesznek megosztani személyes adataikat a hírportállal, alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal.

Azok azonban, akik megosztják személyes adataikat, fokozott kripto tapasztalatokra és kritpogazdasági jutalmakra cserélhetik azokat. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy adataikat nem hackelhetik meg, vagy oszthatják meg beleegyezésük nélkül. A hírportálok és az újságírók végre hiteles és megbízható közösség-alapú hírnév-pontokat szerezhetnek a bizalomért és minőségért cserébe, ez pedig lehetővé teszi a hálózatokon belüli nagy tehetségek kibontakoztatását, a jobb felfedezést és az etikai gyakorlatokat.

Közösségi társalgás

A Civil arra fogja használni a kriptopénzeket, hogy megjutalmazza a magas minőségű online közösségi tartalmakat, és megbüntesse a troll és gyűlöletkeltő viselkedésformákat. Az újságíróknak lehetőségük lesz arra, hogy felhívják a polgárokat az éleslátó hozzászólások írására, a polgárok pedig a hírportálokon keresztül feloldhatják a prémium funkciókat, mint például a promóciókat.

A rossz szereplőknek azonban fokozatosan drágább bírságokkal, vagy teljes kitiltással kell majd szembenézniük. A közösségi média jelenleg el van árasztva botokkal, félrevezető információkkal, és gyűlölködő trollokkal. A Civil egy olyan környezetet épít, amely abban a tudatban virágozhat, hogy a megbízhatóság, az elszámolhatóság és a közösségi egészség mindenek felett álló legfontosabb prioritások.

Az adattárolás új módszerei

A blokklánc-technológia felhasználása által a cenzúrával szembeni ellenállás az állandó archiváláson és a decentralizált tároláson keresztül történik majd. Ezen a tárolási eljáráson keresztül egyetlen szereplő sem tudja majd átírni a megváltoztathatatlan főkönyvet. Ez a rendszer „a történelem első tervezete”, amely megszünteti a cenzúrát, még fizetésképtelenség esetén is. A Civil jelenleg könyvtárakkal és egyetemekkel épít partnerségeket, hogy támogassa az újságírás decentralizált tárolási módjainak megoldásait. A Civil a modern kor mikrofilm felvételeivel egyenlő.

A blokklánc és a kriptogazdaság szintén megnyitotta ajtaját egy környezet előtt, amely lehetővé teszi a tartalom indexelésének, rangsorolásának, és nyomon követésének egy teljesen új módszerét. Az önálló szuverén paradigma ösztönzi az opt-in adatpiacokat, hogy megbízzanak a hírportálok csoportjaiban, amelyek képesek lesznek üzleti információkat megosztani egymással, miközben a polgárok magabiztosan vehetnek majd részt az online közvélemény-kutatásokban, anélkül, hogy megadnák az érzékeny személyes adataikat.

Hirdetések a hírportálokon

Miközben az újságírás mindig is összefonódott a harmadik féltől származó hirdetésekkel, az utóbbi években egy új, rosszindulatú paradigma mutatta meg magát, amely a személyes adatok gyűjtéséről, a közösségi hackelésről, a téves információkról és a hírszervezetek helyett a nagy platformok bevételeinek megszilárdulásáról szól.

A Civil szerint az újságírásnak nemcsak függetlennek, hanem fenntarthatónak is kell lennie. A Civil elismeri, hogy egy teljesen reklámmentes megközelítés lehetetlen, de a blokkláncon és a kriptogazdaságon keresztül történő hirdetés egy olyan önkormányzó környezet lenne, amely biztosítja, hogy a reklámok a célnak megfelelőek, értékesek és etikusak legyenek. Az újságírók dönthetnek majd arról, kik hirdethetnek a hírportáljaikon, a polgárokat megjutalmazzák majd a figyelmükért, az alacsony minőségű vagy nem releváns hirdetőket pedig megbüntethetnék, vagy eltávolíthatnák majd egy teljesen decentralizált módon.

A Civil jövője

A Civil már világszerte számos elismert intézménnyel áll partneri kapcsolatban, a lista pedig folyamatosan bővül (jelenleg 600 van belőlük). A CVL token kibocsátása, amelyet nyár végére terveznek, beindítja majd ezt az innovatív projektet. A tokeneket a részt vevő újságírók, polgárok és a kormányzás között fogják majd elosztani, a publikáló réteg pedig idén nyáron kezdi meg munkáját. A növekvő igények és a tervezett toborzó törekvések alapján a Civil több mint 1000 hírportál csatlakozását várja az év végéig.

Vége.

 

 

Forrás: btcmanager.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!