3 dolog, amely visszatartja a bitcoin árfolyamát a 7000 dollártól

-

A bitcoin szépen lassan visszanyeri értéket, amelyet két hete elveszített egy hatalmas korrekció során. A 7000 dolláros szint küszöbén úgy tűnik, hogy minden egyes emelkedést egy kisebb korrekció követ.
Több olyan körülmény is fennáll, amely megakadályozhatja ennek a fontos szintnek az áttörését.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A globális piacok bizonytalanságai

A hagyományos piacok jelentősen felrázódtak az elmúlt hetekben. Sok befektető szeretné kihasználni ezeket az alacsony árakat, de még többen félnek a további ingadozásoktól.
Ironikus, de az elmúlt napok emelkedései csak tovább növelték a félelmeket, ugyanis gyakorta korrekció követi az efajta gyarapodásokat.
A bitcoin ebben nem különbözik a nemesfémektől vagy értékpapíroktól, melyek értéke szintén lassan áll helyre egy-egy összeomlás után.
A bitcoin tegnap megközelítette a 7000 dolláros szintet, ezzel azt jelezte, hogy több kriptofelhasználó is szívesen feljebb tornázná az árfolyamot.
Azonban sokkal több embernek kell leküzdenie azt a félelmét, hogy ismét összeomolhat az árfolyam.

Az emberek gyors pénzt akarnak a bitcoin helyett

A világon több ország gazdasága is leállt a koronavírus miatt. Sok munkás szabadult meg tömegesen az olyan kötött vagyoni eszközöktől, mint a bitcoin, hogy gyorsan pénzhez jussanak. Ennek a jelenségnek a hatása pontosan még nem ismert.
Emellett a pénzügyileg stabil emberek is haboznak a bitcoinvásárlással kapcsolatban, ugyanis a gazdaság további romlásától tartanak.
Leegyszerűsítve, az emberek szorosan ragaszkodnak a pénzükhöz, ha amiatt aggódnak, hogy hamarosan nem tudják befizetni a számlákat.
A kormányok pénzügyi segítsége a bitcoin számára is jelentős löketet adhat, ugyanis csökkentheti az emberek félelmét.
Az amerikai kormány 2 billió dolláros gazdaságélénkítő csomaggal támogatná az embereket. Egy ilyen fokú pénzosztás a bitcoin értékét is jelentősen megdobhatja.

A fiatal felnőttek figyelme elterelődött

A kriptobefektetők legnagyobb része a 35 év alatti korcsoportba tartozik, különösen a fejlett világban. Kevesebben követik a kriptopiacokat most, hogy felborultak a napi rutinjuk.
Számtalan fiatal felnőtt került nehéz helyzetbe a munkarendek megváltozásával. Emellett több millió egyetemi hallgatónak kellett elhagynia a kampuszokat.
Észszerű tehát, hogy ezek az emberek újabb bitcoinbefektetések előtt szeretnének visszatérni a megszokott mindennapjaikba. A jó hír az, hogy ez szinte biztos bekövetkezik, ha lecseng a világjárvány.

Olvastad már? Tone Vays: a feleződés előtt van esély a 2800 dolláros bitcoinra

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!