A Mastercard elmondta, miért hátráltak ki a Libra mögül

-

Ajay Banga, a Mastercard ügyvezetője nemrégiben egy interjúban beszélt részletesen arról, hogy miért szálltak ki tavaly a Libra projektből.

A Financial Times-nak adott interjúban a céget 2009 óta vezető Banga elmondta, miért kezdték más színben látni a tagságukat a Libra Társaságban. Főleg a saját fejlesztésű tárca, a Calibra kapcsán merültek fel kétségek.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Miközben a fejlesztőknek lehetőségük van a saját libra tárca létrehozására, a Mastercard nem rajong ezért az ötletért:

„Ezzel az önzetlen ötlettel mindenki kisajátíthatja a tárcákat. Ez nem hangzik túl jól.”

A 60 éves ügyvezető végső következtetése így az volt, hogy ezentúl akár a kormányok is fizethetnek az állampolgáraiknak a librával.
Azok pedig használhatják a napi vásárlásaikhoz, miközben nem is értik teljesen, hogy hogyan működik. Banga elmondta, még ő sem érti teljesen, hogyan is működne a Calibra tárcáján keresztül a pénzforgalom.

A Mastercard a tiszta és világos üzleti modell hiányát is átgondolandónak érzi. A CEO szerint nincs egyértelmű módja, hogy hogyan lehet pénzt keresni az ügyfelekkel:

„Ha nem érted, hogyan jön létre a pénz, akkor nem is fog tetszeni, ahogy létrejön.”

A harmadik, szintén jelentős aggodalmat pedig a KYC, AML, és adatvédelmi szabályoknak való megfelelés, pontosabban azok hiánya jelenti.
A Mastercard 2019 októberében hagyta el a fedélzetet, ugyanakkor, amikor a Visa, és az eBay is kiszállt a projektből.
A Visa szóvivője akkor úgy fogalmazott, hogy „a projekt nem oszlatott el minden szabályozói kételyt”. A PayPal szintén kiszállt, állításuk szerint a saját fejlesztéseikre szeretnének a továbbiakban koncentrálni.
A 28 alapító tagból így már nyolcan szálltak ki. Legutóbb a Vodafone dobta be a törölközőt, ő is inkább a saját, M-Pesa néven futó fizetési szolgáltatásán dolgozik.
Arról viszont azt mondják, Afrika legsikeresebb mobilfizetési megoldása.
Meg kell jegyezni azt is, hogy a Mastercard mindig is szkeptikusan állt hozzá a kriptopénzekhez, pont Banga mondta 2018-ban, hogy „szemét az összes”.
Szerinte hibás elgondolás, hogy alkalmasak lennének csereeszköznek.

Olvastad már? Hétvégi emelkedések: ETH, ADA, XRP

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!