Több téren is rekordot döntött a Bitcoin 2019-ben

-

A bitcoin viszonylag sikeres évet tudhat maga mögött, amelyről nem csak az éves szinten ~90%-ot nőtt árfolyam tanúskodik.
A tranzakciók száma, de főleg az a pénzforgalom, amely múlt éven a BTC hálózatán keresztül valósult meg, újabb rekordokat ért el.
A coinmetrics adatai szerint 2019-ben összesen 673 milliárd dollár értékben közvetített értéket a kriptopénz blokklánca.
Ez a történelem legnagyobb „onlánc” (on-chain) volumene. És ami még fontosabb, a hálózat az év nagyobbik részében tele volt, mégsem „dugult be” a mempool. Ennek eredményeképp a tranzakciók átlagos díja csak ritkán haladta meg az egy dolláros értéket.


2019-ben a 60 percre vetített BTC-forgalom is elérte eddigi maximális értékét. Volt olyan óra, hogy 8,9 milliárd dollárt dolgozott fel a rendszer. Egy rekordnak számító, milliárd dolláros tranzakció is végrehajtásra került.

Bitcoin – inkább értéktároló, mintsem pénznem

A Bitcoin számára ezek remek hírek. A több mint félmilliárdos volumen a digitális eszköz népszerűségéről tanúskodik, a nagy tranzakciók pedig a jövőben való felhasználás módjait mutatják meg.
A bitcoin az elmúlt tíz évben hatalmas változásokon esett át, jelenleg pedig inkább értéktárolóként viselkedik.
Mindennapi fizetőeszközként való felhasználása jelenleg igencsak kétséges. A magas volatilitás, a viszonylag magas tranzakciós illetékek, valamint a tranzakció elküldése és blokkba foglalása között  eltelő idő mind mind akadályként szolgálnak e téren.
Ennek ellenére a bitcoin továbbra is annak a jeleit mutatja, hogy képes lenne felváltani az aranyat, és az értéktárolás legjobb megoldásává fejlődni. Az ár évről-évre stabilan emelkedik, a hálózat ellenáll a cenzúrának, az eszköz könnyen osztható, könnyen továbbítható…
Hogy mit hoz a bitcoinnak a 2020-as év, még kiderül. Az azonban valószínű, hogy egyre több ember kezdi majd el felhasználni értéktároló képességei miatt.

Olvastad már? A Facebook Libra elleni küzdelemre szólít a német jegybank elnöke

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!