Az IBM által üzemeltetett blokkláncplatform 5 fő bank bevonásával megvalósította első kereskedését

-

A we.trade európai blokklánckereskedési platform megerősítette, hogy július 3-án sikeresen megvalósították első kereskedési műveletüket, amelybe 20 vállalatot és 5 főbb bankot vontak be.

A blokkláncplatform, amely azt állítja, hogy „egy hatékonyabb és költséghatékonyabb utat” kínál a bankok és vállalkozások számára, az IBM blokkláncplatformját használja, amelyet a Hyperledger Fabric üzemeltet.

Számos blokkláncmegoldásuk részét jelenleg a bankszektor értékeli, a platform alapítóiként pedig olyan óriásokkal találkozhatunk, mint a Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale, illetve az UniCredit.

A holland Rabobank szerint az együttműködés kitűnően mutatja a bankok „megújulásra” való képességét.

„A we.trade-del való együttműködés jól példázza a hagyományos bankok megújulását annak érdekében, hogy megfejeljenek ügyfeleik elvárásainak”

– mondta egy sajtóközleményben Bart Leurs, a bank digitális átalakításokért felelős vezetője.

A platform jelenleg 11 európai országban érhető el, a további terjeszkedési tervek pedig attól függnek, milyen kölcsönzők lépnek majd be a projektbe.

Közben a bankok által támogatott blokkláncplatformok egyre zsúfoltabb térré válnak mind Európában, mind pedig azon túl. A sapnyol Santander még áprilisban kezdett el rippleblokklánc-alapú szerződéseket kínálni kiskereskedő ügyfelei számára, miközben az IBM technológiáját használva a projekt alapját az ázsiai bankok közötti pénzutalások is képezik.

Időközben azonban más tervek is kibontakozóban vannak: a Rabobank március óta még mindig csendes a „Rabobit”-tel, egy kirptopénztárca-projekttel kapcsolatban.

Ahogy júniusban a Cointelegraph írta, egyes források attól tartanak, hogy a bankok blokkláncszolgáltatások iránti igénye túlértékelt, a technológia pedig valójában nem nyújt olyan sok előnyt az ágazatnak, mint az sokan feltételezik.

 

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!