A Binance, a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő kriptováltójának
vezérigazgatója azt mondta, hogy előrejelzései szerint 2018-ban a vállalat nettó bevétele 500 millió és egymilliárd dollár körül alakul majd.

Az vezérigazgató optimizmusa

A kriptoiparban legutóbb lezajlott kedvezőtlen események, illetve a több milliárd dolláros veszteségek ellenére a váltók még mindig milliárdokat érnek, köztük pedig a Binance a vezető óriás.

A vállalat vezérigazgatója, Changpeng Zhao egy interjúban azt mondta, hogy szerinte 2018-ban a vállalat nettó nyeresége 500 millió és egymilliárd dollár között alakul majd.

Zhao elmondta, hogy a vállalat első félévi bevétele körülbelül 300 millió dollár volt. Emlékeztetőként, az első negyedévben a nyereség 7,5 millió dollárról 200 millió dollárra ugrott. Zhao szerint a napi átlagforgalom körülbelül 1,5 milliárd dollár, a váltó pedig már 100 millió felhasználóval rendelkezik, melyet egyéves működése alatt hozott össze. Összehasonlításképp: 2018 elején ez a szám csak 2 millió volt.

Annak ellenére, hogy a bitcoin 2018-ban a vásárlók „visszavonulása” miatt elveszítette értékének 52%-át, a Binance, amely 15 millió dolláros ICO-jával kezdte meg működését, még mindig virágzik. De még mennyire!

Zhao egyébként a Binance megalkotása előtt a CTO és az OKCoin társalapítója, illetve  BijieTech vezérigazgatója is volt. 2018 márciusában egy cikkben leírta a kriptopénzek és kriptováltók felhatalmazó és pozitív nézőpontjait.

Cikkében azt írja, nem számít, hol „vannak a nagy váltók, úgyis magukkal húznak majd más kriptoprojekteket és vállalkozásokat. Ezek a helyi gazdaságban, a világ minden részéről érkező, több százmillió dolláros tőkebeáramlást eredményeznek. A kriptobefektetések határtalanok. A jó ICO-kba a világ minden tájáról befektetnek az emberek.”

A kirptováltókkal az egész társadalom jól jár

Zhao véleménye szerint a kriptováltók hatalmas bevételével a globális gazdaság, illetve az adott ország gazdasága is jól jár. Ezek olyan előnyök, mint az adó, a beépített jóléti eszközök, valamint a kereskedelem. Éppen ezért gondolja úgy, hogy a kormányoknak nyitniuk kellene a kriptoipar iránt, felengedni a szigorú szabályozásokat, és megvédeni az ipart attól, hogy nagyon szárnyra kapjon.

„Boldogok vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk a szabályozói testületekkel, megoszthatjuk tapasztalatinkat és szakértelmünket, illetve segíthetünk a jövőbeli blokkláncképes világ kovácsolásában” – mondta a vezérigazgató.

Zhao a haladásra, a fejlesztésre és a virtuális valuták hosszú távú megerősítésére összpontosít, mert szerinte ezeknek elképesztő értéke van az egész világon.

A Binance egy többnyelvű, nemzetközi kriptováltó, amely azután kezdte meg a siker felé vezető útját, hogy 2017 júliusában ERC20 BNB tokenjének ICO-ja 15 millió dolláros értéket ért el. A vállalat ICO-ja óta számos más váltó követte a példájukat, és bocsátott ki saját tokeneket.

Habár a váltót Kínában alapították, azóta szervereit és központját Japánba helyezték át, mivel a kínai szabályozások mindenféle kriptokereskedést betiltottak.

 

Forrás: btcmannager.com