A kriptovalutát támogató nemzetek hamar a fintech- és blokklánc-nagyhatalommá válhatnak

-

Miközben sok nemzet azon mágikus zavarok miatt aggódik, amelyeket a kriptovaluták a már meglévő pénzügyi rendszerbe való beillesztése okozhat, ez az öt ország a jövőben él.

Ők ugyanis elkezdték megfogalmazni azokat a nem drákói törvényeket, amelyek támogatják a kriptovalutákra épülő ipar növekedését.

Fehéroroszország

A kelet-európai ország 2018 márciusában jelentett be egy olyan rendeletet, amely legális támogatást nyújt a kriptovalutával történő tranzakcióknak: 2023-ig adómentesnek nyilvánította azokat.

2017 decemberében, a BTCManager azt írta, hogy, Fehéroroszország igen jövedelmező helyszíne lehet mind a helyi, mind a nemzetközi, bitcoinbányákat üzemeltető vállalkozóknak.

Megjegyezte azt is, hogy a kínai bányászok nagy valószínűséggel az országba költöztetik majd meglévő bányáikat, mielőtt betiltanák a kínai kriptovaluta-bányászatot.

Érdekes módon az ország, a Világbank könnyű üzleti indexének minősítése alapján bekerült a top 50-be, ami a legjobb alap az induló fintech és ICO projektek számára.

Dánia

Dánia is egyike azoknak az országoknak, akik nagy lelkesedéssel álltak a kevésbé korlátozott használathoz, ezzel bátorítva az induló bitcoin-vállalkozásokat, illetve növelve azok számát.

A fejlesztés mögött rejlő motiváció az, hogy a kriptotranzakciókból származó profit nem jár nyereségadóval.

Ezzel a hozzáállással az ország valószínűleg továbbra is vonzza majd a kriptovaluta alapú vállalkozásokat.

Szingapúr

Szingapúr kriptovaluta-barát hozzáállását remekül bizonyítja, hogy az ázsiai régióban a fintech központjának tekinthető.

Fontos megjegyezni, hogy a térség hivatalos álláspontja szerint ezek a virtuális eszközök nem tekinthetőek különálló pénznemnek, így a bitcoint elfogadó vállalkozásoknak az áruk vagy szolgáltatások nyílt piaci árát szingapúri dollárban kell feljegyezniük.

A szabályozások megléte sok kriptocég számára ad teret.

Hollandia

Hollandia a kriptovaluták forradalmi természetét számos nyilvános helyen mutatta már meg, például kávézókban, éttermekben, bárokban és kiskereskedelmi üzletekben, ahol hivatalosan is elfogadják a blokklánc alapú digitális pénznemeket.

Hollandia nagyon barátságos ökoszisztémát épített ki a kriptovalutákkal kapcsolatban.

2018 januárjában az ország jegybankjai egy olyan közleményt adtak ki, amely kifejezetten támogatja a blokklánc-technológiát és a kriptovalutákat.

Németország

A kriptoipar területén, Európa egészét nézve, Németország tartozik a legélénkebb országok közé.

A bitcoin alapú fizetések és más kriptopénzekkel történő tevékenységek, mint például a bányászat, a német törvényhozás szerint nem adóköteles tevékenység.

Egy jövőbe tekintő lépéssel, a Német Turisztikai Hivatal bejelentette, hogy a bitcoint legális fizetőeszköznek tekintik a turisztikai ágazatban.

Érdemes megjegyezni, hogy más országok, mint például Észtország vagy Málta, nagyon gyorsan nagyhatalommá váltak a globális kriptoszférában, a nagy mennyiségű kriptovaluta-váltás, a ICO-projektek és más induló fintech vállalkozások által, melyeket vonzanak ezen országok gyenge kriptovaluta-korlátozásai.

Egyre több ember és befektető tér át a bitcoinra, és szerintünk kétségtelen, hogy a következő évtizedben az összes itt szereplő nemzet valamilyen módon az élre tör majd.

Forrás: btcmanager.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!