A Viber végre megelőzheti a WhatsAppot: Elindítja saját Rakuten tokenjét

-

 

A Viber anyavállalata, a Rakuten saját tervekkel rendelkezik egy saját kriptopénz létrehozásához, melyet a Viberhez kívánnak hozzáadni.

A Rakuten Coint Oroszországban fogják tesztelni, és vélhetően megadja majd a Vibernek azt az előnyt, amely a legnagyobb rivális, a WhatsApp megelőzéséhez kell.

A Viber anyavállalata kriptopénzt szeretne az alkalmazáshoz adni

Az üzenetküldő platformok már egy éve nagyobb érdeklődést mutatnak a kriptopénzek iránt. Az olyan alkalmazások, mint a Line, a Telegram és a Kik már beléptek a kriptovilágba, most pedig eljött az idő, hogy a Viber is kövesse példájukat.

A Viber a világ legjobban ismert üzenetküldő platformja, melyet eredetileg Izraelben hoztak létre. Később felvásárolta a Rakuten, egy masszív japán vállalat. Jelenleg világszerte több mint egymilliárd embernek kínálja szolgáltatásait, ez azonban még mindig nem elég, hogy utolérjék a nagy riválist, a WhatsAppot.

Figyelembe véve, hogy Japán az elmúlt pár évben milyen kriptobaráttá vált, nem volt meglepetés, amikor a Viber 2015-ben elfogadta a Bitcoint. Az anyavállalat azonban ötvözni szeretné azt saját tokenjével – a Rakuten Coinnal.

A tokent a Viber közösségének szolgálatába kívánják állítani, és úgy néz ki, a tesztelésére és bemutatására Oroszországban kerül majd sor.

A Viber közösség tagjai továbbra is kommunikálhatnak majd egymással üzenetekkel, hangulatjelekkel, illetve bármivel, amit a platform eddig is nyújtott.

A Viber ’szupercsoportjainak’ adminjai azonban képesek lesznek monetizálni a streameket, erre a célra pedig a Rakuten Coint fogják majd használni. Ilyen módon a platform összekapcsolhatóvá válik a Rakuten partnerhálózatával, médiavállalatokkal és nagy e-kereskedelmi cégekkel.

A tesztelés és a bemutatás valószínűleg Oroszországban fog majd megvalósulni. A platformnak jelenleg 45 millió felhasználója van az országban. A Viber vezérigazgatója Djameel Agaoua azt mondja, az indítást 2019-re időzítették. Azt is hozzátette, hogy az orosz felhasználók hamarosan képesek lesznek Rakuten Coint küldeni, és három hagyományos valutaként kereskedni velük – euróként, dollárként, és természetesen rubelként.

A terv, hogy valami hasonlót csináljanak, múlt éven merült fel Agaouában. Akkor kifejtette, hogy a lépéssel az a céljuk, hogy a Vibert egy teljes platformmá alakítsák, ahelyett, hogy egy applikáció lenne egyetlen felhasználási lehetőséggel. A kripto hozzáadásával a Viber lehetővé teszi felhasználói számára a pénzügyi interakciókat, a coinok eladását, vásárlását, és az azokkal való kereskedést. Ezen felül szolgáltatásokért és árucikkekért is lehet majd fizetni – mindezt a Viberen belül.

Hozzátette, hogy a felhasználók chatelhetnek majd, éttermeket kereshetnek, illetve helyet is foglalhatnak majd bennük.

A Viber funkcióinak növelése talán csak arra szolgál, hogy megelőzzék az olyan nagy ellefneleket, mint a WhatsApp vagy a Telegram. A Viber legnagyobb riválisa még mindig a WhatsApp, figyelembe véve, hogy az orosz üzenetküldőket használók 59%-a ez utóbbin keresztül kommunikál egymással.

Annak érdekében, hogy biztosak legyenek a terv hibamentes működésében, a Rakuten már vizsgálja az orosz törvényeket, de ugyanúgy figyelik az ország által fejlesztett legális kriptokeretrendszert is. Ez a keretrendszer még mindig fejlesztés alatt áll, és számos felülvizsgálaton ment már keresztül. Úgy várják, hogy 2018-ra elkészül, és Oroszország végre kész lesz teret adni a Viber terveinek.

 

 

 

Forrás: news.livecoinwatch.com

 

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!