3 tényező, amely megakadályozza a bitcoin 20 ezer dollárra való visszatérését

-

A bitcoin már ismert a hatalmas áremelkedéseiről és zuhanásairól, az árfolyam azonban nem tapasztalt jelentős emelkedéseket az elmúlt pár hónapban.
Az emberek a 2017-es 20 ezer dolláros csúcs óta a bika piac visszatérésére várnak. Van mégis egy pár olyan tényező, amely lent tartja az árfolyamot. Összeszedtünk néhány indokot, amiért a bitcoin nem fog egyhamar új csúcsot dönteni.

A bitcoin árfolyamának különös esete

A kriptopénz már létrejötte óta ismert a hatalmas ármozgásairól. A tízszeres áremelkedéseket követő 90%-os esések is gyakran előfordultak, és ez a mai napig sincs másképp.
A bitcoin 2017-ben csúcsosodott ki 20 000 dolláron, mielőtt ismét földre szállt volna. Ezt követően egyre mélyebbre süllyedt az árfolyam, majd 4000 dollár körül állt meg a zuhanás.

A mélypont óta szépen lassan kúszik vissza a csúcsra. 2019 javarészében 7000 és 11 000 között ugrált az értéke. Sokan arra számítanak, hogy hamarosan visszatérhetnek a régi szép idők, miközben a közösség egy jelentős része továbbra is szkeptikus maradt.

  1. Az intézményi befektetők körében lassan terjed

Már évek óta arról hallani, hogy az intézményi befektetők beléphetnek a kriptopénzek világába. A bitcoin olyan alaptulajdonságai, mint a decentralizáció és a biztonság remek befektetési lehetőséggé teszik minden kereskedő számára.
Az intézmények azonban továbbra is tartanak a belépéstől. Ennek ellenére ezen a téren is voltak fejlemények. Ilyenek voltak a határidős ügyletek és egyéb kriptopénzalapú derivátumok. Sokan abban reménykedtek, hogy a Bakkt platformjának indulása bevonzza majd a befektetőket, azonban ez sem a tervek szerint sült el.
Két jelentős oka lehet annak, hogy miért óvatosak az intézmények. Az egyik, hogy a bitcoinbefektetés továbbra is ismeretlen.
A bitcoin már több mint egy évtizede jelen van, a kriptovilág azonban továbbra is csak egy kísérlet. Senki sem tudja, hogy hová vezet tovább az út.
Lehet, hogy a MySpace nyomdokaiba lép, és vezető szerepét átveszi egy másik kriptopénz. Lehet, hogy az egész kriptopiac felszívódhat, amely egy sikertelen kísérletet jelentene.
Egy másik lehetséges ok a letétkezelés. A legtöbb hagyományos pénzügyi eszköz egy kormány vagy egyéb intézmények által fedezett, illetve támogatott. Az intézményeknek így nem kell tartaniuk egy nagy lopástól vagy hackertámadástól. Ez a tény nem feltétlenül áll fenn a kriptopénzek esetében.
Egy átlagfelhasználó számára elég lehet egy egyszerű hardvertárca néhány helyreállítási kulccsal, hogy biztonságban tudja kriptopénzeit. Egy több millió dollárt birtokló intézménynek viszont sokkal nagyobbak a biztonsági igényei.
Egyes cégek, mint a Coinbase elkezdtek letétkezelési szolgáltatást nyújtani, melyre hatalmasnak bizonyult az igény.
A cég már ügyfelek több millió dollárnyi pénzét dolgozta fel. Ennek ellenére a letétkezelés továbbra is kulcskérdés az intézményi befektetők számára

  1. Technológiai problémák

A bitcoin szinte minden hitét a második rétegű technológiákba vetette a hálózat skálázhatóságának megoldására.
Az olyan második rétegű megoldások, mint a Lightning Network és a Blockstream Liquid Network lehetővé teszik a láncon kívüli tranzakciókat, amivel csökkentik a blokkláncra helyeződő nyomást. Viszont ezek a technológiák sem problémamentesek, és alig terjedtek el az elmúlt 18 hónap során.
A Lightning Network minden szempontból stagnált az elmúlt 6 hónapban. A csomópontok száma alig emelkedett április óta. Jelenleg kicsivel kevesebb, mint 6000 csomópont érhető el.
A csatornák száma, a rendszer kapacitása és az átlagos csatornakapacitás is mind csökkenő tendenciát mutat április óta. Miután a hálózat elérte az 1000 bitcoin kapacitást, ez esésnek indult, és jelenleg 808 bitcoinon áll.
Egy megfelelő skálázási megoldás nélkül sok befektető aggódhat majd a bitcoin jövője és versenyképessége miatt az olyan cégekkel szemben, mint a Visa.

  1. A bitcoinpiacok általános álláspontja

Mindemellett a bitcoin piaci kilátásai is problémásnak mondhatók. Úgy tűnik, nincs elég felhajtás ahhoz, hogy ismét áttörtje a 10 000 dollárt.
Júniusban a bitcoin 13 800 dolláros árfolyamánál a kommentátárok abban reménykedtek, hogy a „kriptotélnek” hivatalosan is vége. Az éves csúcs ellenére a vezető kriptopénz ismét lefelé tart, ezzel medvére fordulhat a piac.
Amikor a bitcoin árfolyama 20 000 dollárnál járt, szinte hihetetlen volt a körülötte lévő felhajtás. Úgy tűnt, hogy minden befektető ebbe tette pénzét, abban reménykedve, hogy ez lesz a következő nagy dolog.
Számos hírcsatorna foglalkozott ezzel, számtalan címlapon szerepelt, a tőzsdék pedig több millió új felhasználót szereztek napról napra.
Ez a láz jelenleg nincs meg a kriptopiacban. Nem történik semmi érdekes, ami masszívan növelné a befektetők érdekeltségét.

Olvastad már? Megismétlődhet a BTC tavaly decemberi 50%-os zuhanása?

Egyszerűen várnunk kell, hogy megtudjuk mi hozhatja el a befektetők legújabb hullámát a digitális valutákba.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!