A bitcointámogatók kritizálják Andew Yang amerikaielnök-jelöltet, miután azt ígérte, hogy „mindenkinek pénzt fog osztani.”

November 16-án indult egy jelenleg is zajló vita Yang Twitter-oldalán. a bitcoinhívők kritizálni kezdték a jelölt politikáját, miszerint minden amerikai állampolgárnak egyfajta univerzális alapjövedelmet (UBI) fizetne.

Bitcoinozók Yangnak: ez fiat, nem pénz

Yang azt írta:

„szó szerint mindenkinek pénzt fogok osztani.”

Yang egy egységes kriptoszabályozást tervez bevezetni megválasztása esetén. Az univerzális alapjövedelemről tett korábbi kijelentései, melyet csak a „szabadság osztaléknak” hív, most jelentős vitákat váltott ki a kommentátorok körében.

A rekord magas amerikai államadósság mellett a fiat pénzekhez való bővített hozzáférés sokakat csak dühössé tett, az elvárt tapsvihar helyett.

Samson Mow, a Blockstream vezető kutatója azt írta: „tisztázd, hogy fiatot osztanál szét vagy pedig pénzt.”

Mások is rávilágítottak a bitcoin és fiat közötti különbségekre. A fiatot nem tekintik valódi pénznek, mivel a kormány könnyen manipulálhatja.

Travis Kling, az Ikigai Fund vezető befektetési menedzsere a következőt felelte Yangnek:

„A bitcoin egy országoktól mentes, globális, kötött készletű, manipulálhatatlan, decentralizált, digitális vagyontárolási forma. Ez egyfajta biztosítás a kormányok és központi bankok felelőtlen pénzügypolitikájával szemben.”

A OneCoin „hálaképpen” megduplázta a tárcákat

Azzal, hogy még többet nyomtatna egy végtelenül inflálódó valutából, Yang csak megismételne pár korábban is eljátszott csalást.

A OneCoin egy ismert kriptoponzi-csalás, amelynek megalkotóit jelenleg is körözik az Egyesült Államokban. A OneCoin is ismert volt készletének inflációjáról.

Ruja Ignatova, a OneCoin társalapítója egy 2016-os konferencián bejelentette, hogy hálaképpen megduplázzák a résztvevők OneCoin-tárcáinak tartalmát.

Egy akkoriban kiadott sajtóközlemény szerint Ignatova „elmondta a közönségnek, hogy minden jelenlegi résztvevő olyan OneCoinja megduplázódik, amely 2016. október 1-ig került kibányászásra – így hálálják meg minden résztvevőnek, hogy már a kezdetek óta hittek a OneCoin sikerében.”

Ignatova akkor hozzátette:

„Nem számítunk jelentős ármozgásra a változások után. A kriptopénzek értékét a kereslet és kínálat szabja meg, a keresletet pedig leginkább a használhatóság és eladhatóság. Azzal, hogy még több koint gyártunk csak még több emberhez juthat el a koin és így erősödik a márka.”

A OneCoin összesen 4 milliárd dollárt csalt ki a károsultaktól, bár mindez csak töredéke a világ 255 billió dollárnyi adósságának.

Olvastad már? Van értelme a központi bankok digitális valutáinak?

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂