A Golix tőzsde ügyvezetője elhagyta az egyik cold wallet kulcsát

-

Tawanda Kembo, a zimbabwei kriptotőzsde, a Golix alapítója és ügyvezetője állítása szerint elhagyta a tőzsde egyik cold walletjének a jelszavát.
A helyi iHarare hírcsatorna november elsején számolt be róla, hogy az ország első kriptotőzsdéjének ügyvezetője még tavaly májusban elvesztette az egyik jelszót. A hír két, egymástól független forrás által is meg lett erősítve.

33 bitcoin

A sztori azután pattant ki, hogy a Zimbabwei Jegybank utasította a tőzsdét a működés felfüggesztésére, a jogszabályok megsértése miatt.
Azóta a tőzsde minden kommunikációt megszakított az ügyfeleivel, miközben nagy mennyiségű befektetést még nem tudtak a felületről visszautalni maguknak a felhasználók.
Kembo egy nyílt levélben válaszolt a tőzsdével, kiutalásokkal kapcsolatban felmerült vádakra.
Kembo tagadta, hogy a cég képtelen lenne a kiutalásokat kezelni, mint mondja,

„a felhasználók 99%-a bárminemű fennakadás nélkül tud kiutalni a Golixról”, hozzátéve, az 1%-os kisebbségből jönnek a felhasználói panaszok.

Mindenesetre Kembo nem tagadta le a 33 bitcoint tartalmazó tárca kulcsainak elhagyását.

Zimbabwe betiltotta a külföldi valutákat

Júliusban a zimbabwei kormányzat betiltotta a kriptopénzek és a külföldi valuták használatát az országban, ez komoly növekedést okozott a p2p bitcoin kereskedelemben.
A zimbabwei lakosság csak magasabb áron, külföldről juthat bitcoinhoz, olyan szolgáltatókon keresztül, mint a PayPal, Western Union, vagy a Moneybookers.

Olvastad már? A Starbucks a Bakkt első üzlettársa

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.07.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) a kriptoszektor legjobb 5 szereplője közé tartozik, és a Solana egy igazi fordulópontot hozott. A SOL árfolyamának alakulása a tavalyi 10 dolláros...

Fedezze fel a legjobb kriptókat 1 dollár alatt: XRP, DOGE és Raboo a lenyűgöző ROI-ért

Vendégbejegyzés A kriptók világa ismét pezseg, azok után, hogy május elején kibillent a slamasztikából. Az 1 dollár alatti kriptók iránti érdeklődés egyre nagyobb lendületet vesz, mivel a...

Render (RNDR) árfolyam elemzés 05.07.

Prémium Render (RNDR) A kriptoiparban megnövekedett áringadozások ellenére a mesterséges intelligencia (AI) kategória továbbra is erős bikás árfolyam-akciót mutat, jelentős értékelést adva a megfelelő portfóliókhoz. Ráadásul a Render...

Tíz év után aktiválódott egy Satoshi-korszakbeli Bitcoin-cím

Egy több, mint 44 millió dollár értékű Bitcoint tároló tárcát aktiváltak több mint 10 év után. A Whale Alert, egy népszerű, kriptovaluta-tárcák követésére szolgáló applikáció...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!