A Bitcoin hálózata 10 év múlva a beelőzheti a Visát és a Mastercardot

-

Köztudott, hogy a világ első kriptopénze a bitcoin. 2009 óta, amikor létrejött, a tranzakciók és a fizetések világában hatalmas változások zajlottak le.

Mindennek hátterében egy olyan eredeti, blokkláncra tervezett ötlet is állt, amelyet a Satoshi Nakamoto néven publikáló személy vagy csoport alkotott meg.

A kriptopénz létrejötte óta mindössze tíz év telt el, mégis olyan áttöréseket sikerült elérnie, amellyel több nemzeti valuta felhasználási forgalmát is lekörözte.

A napi szinten továbbított érték mennyiségét azonban az legnagyobb internetes tárcaszolgáltató, a PayPal is jelentősen megnövelte.

9,6 milliárd dollár egy nap alatt

A PlanB elemzői október 24-én igencsak érdekes adatokat osztottak meg.

Néhány évvel ezelőtt a BTC-t tartották az egyetlen alternatívának az olyan internetes pénztárcák esetében, mint a PayPal a Skrill vagy a Neteler… Manapság mindez megváltozott.

A bitcoinra már nem tekinthetünk alternatívaként, hiszen ez a világ leginkább használt digitális fizetőeszköze. Ez a hálózat napi szinten összesen nagyjából 9,6 milliárd dollárt érő tranzakciókat dolgoz fel.

Összehasonlításképpen: A PayPal egy év alatt 578 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolított le (2018). Arányait tekintve tehát a bitcoin felhasználás 6-szor nagyobb.

A Bitcoin 10 éven belül beelőzi a Visát és a Mastercardot

A Bitcoin megalkotóinak szemei előtt talán egyetlen nagy cél lebegett. Megelőzni a világ legnagyobb fizetési hálózatait, a Visát és a Mastercardot.

A nemzeti valuták mellett a BTC persze egyéb területeken is versenyezhet. A programozók folyamatosan bővítik, gyorsítják a hálózatot.

Ezek a kísérletek jóval nagyobb forradalmat hozhatnak el, mint az első ránézésre tűnik. Egy új kutatás például bebizonyította, hogy 2029-re a Bitcoin válhat a világ leginkább használt pénzügyi hálózatává, maga a bitcoin pedig a leginkább használt „valutává”.

„A Bitcoin nem egész 10 év alatt bebizonyította, hogy versenyképes a fizetési rendszerek területén. A BTC fejlődése exponenciálisan növekszik.”

A jövő, amikor már láncon kívül is új megoldások jelennek meg (mint például a Lighting Network jelenleg), újabb lépéseket jelenthet a blokklánc területén.

2009-ben talán senki sem gondolta volna, hogy pár év múlva az egész világ felkapja majd a fejét a bitcoin szó hallatán.

2013-ban kevesen gondolhatták azt, hogy egyszer 20 ezer dolláron fogják majd adni-venni, illetve, hogy annyi új és új kriptopénz jön létre, mint amennyi a világban jelenleg létezik.

Olvastad már? Internet of Things – A nagy játékosok

Hogy mi lesz 5 vagy 10 év múlva, azt senki sem tudja megmondani. Így tehát az sincs kizárva, hogy ennyi időn belül minden boltban fizethetünk majd a segítségével.

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!