Alex Krüger, piaci elemző szerint a bitcoin medve piaca technikailag véget ért a mostani hatalmas ugrás után.

Krüger elmondta:

 „Technikailag a bitcoin medve irányzatának vége. Az elmúlt két hónap során a piac nem csak az árfolyam tekintetében ment tönkre. A bányászok belépésére számíthatunk. A Bakkt forgalma ugrott, mely immár a CME 2%-át adja. A mai 15%-os emelkedés valószínűleg a kínai híreknek köszönhető.”

A bitcoin értékének rövid távú emelkedése kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy ne essünk a fontos 6800 és 6300 dolláros támaszpontok alá, mely valós lehetőség volt a több héten át tartó stagnálás után.

A bitcoin később még magasabbra emelkedett. Krüger hozzátette:

A Bakkt forgalma megdöntötte korábbi rekordját, de ez nem mozgathatja a bitcoint

A bitcoin 2500 dolláros ugrása (7500 dollárról 10 000 dollárra) mellett, a New York Stock Exchange leányvállalata, a Bakkt forgalma újabb rekordot ért el – 1179 szerződést.

Minden Bakkt-szerződés 1 bitcoinnak felel meg, tehát az 1179-es forgalom 1179 bitcoint vagyis nagyjából 11,79 millió dollárt jelent.

A Bakkt növekedésével arra számíthatunk, hogy egy olyan platformmá fog fejlődni, amely pontosan tükrözi az akkreditált és intézményi befektetők igényeit – azonban egyelőre a tőzsdék csak egy nagyon ki szeletét adja.

Összehasonlításképpen – a BitMEX-en több mint 150 millió dollárnyi shortot likvidáltak, mely 50-szer nagyobb, mint a Bakkt napi forgalma.

Mire számíthat a bitcoin?

Az olyan elemzők, mint Krüger azt sugallják, hogy ez egy erős irányfordulat volt a bitcoin számárára, de a kereskedők a történelmileg fontos ellenállási pontokra figyelnek 8000 és 9000 dollár között, hogy megerősítsék a kitörést.

Josh Rager kriptokereskedő elmondta, hogy ha a korábbi 8374 dolláros ellenállás felett zárunk, akkor egy elhúzódó emelkedésre számíthatunk.

Elmondta:

 „A bikás gyertya felrázta a piacot. Az egyik shortom zárolva lett, de még így is pozitívan jöttem ki. A későbbi shortolókat megbüntették, és szó szerint minden féket kilőttek. Ez jó kezdet, de meg kell várnunk, hogy az árfolyam a 8374 dolláros korábbi ellenállás körül/felett zár-e.”

Az altkoinok szárnyalni kezdtek

A bitcoin ugrásával az ether 161 dollárról 191 dollárig emelkedett, amely több mint 17%-kos emelkedés két óra alatt.

Az XRP árfolyama is 0,27 dollárról 0,3 fölé nőtt, mely több mint 10%-os emelkedés hasonló időtartam alatt.

A litecoin 49 dolláról 60-ra ugrott, amely 20% fölötti emelkedés.

Az elemzők szerint a bitcoin hirtelen áremelkedése beindíthat egy elhúzódó emelkedést és irányváltást, rövid vagy közepes időtávon.

A mostani növekedés kulcsfontosságú időszakban érkezett, a bitcoin árfolyama ugyanis júniusban volt ilyen alacsony utoljára.

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂