A Fed egy füst alatt több pénzt nyomtatott, mint a bitcoin összpiaci értéke

-

A bitcointámogatók újra aggódni kezdtek, miután az USA központi bankja, a Fed több a hónap során több pénzt nyomtatott, mint a bitcoin teljes összértéke.

A Fed vagyonmérlege közelít a 4 billió dollárhoz

Ahogy Dennis Parker, kriptotámogató október 21-én elmondta, szeptember közepe óta a Fed több mint 210 milliárd dollárt pumpált a gazdaságba.
Az újonnan bevezetett mennyiségi lazítás (QE) stratégiája mellett eltörpül a bitcoin, a maga 148 milliárd dollár összértékével.
A mennyiségi lazítás az államkötvények felvásárlását jelenti a gazdaság további élénkítése érdekében. Parker elmondta, hogy a Fed vagyonmérlege 3,77 billió dollárról 3,97 billióra emelkedett az elmúlt hónap során.
Korábban volt már magasabb, de a Fed saját becslései szerint 2025-re lenne a 4,7 billió dollárt is elérheti ez a szám.

A világ egy következő gazdasági válság felé sodródik

Az olyan véges mennyiségű eszközök tulajdonosainak, mint az arany és a bitcoin, jó indok lehet a pénznyomtatás arra, hogy csökkentsék a fiat pénzektől való függőségüket.
Parker javaslata szerint a befektetőknek most kellene bitcoint vásárolniuk – hisz még a fiat pénzek támogatói is aggódnak a bankrendszer egészsége miatt.
Mervyn King, a Bank of England korábbi kormányzója az IMF ülésén mondott beszédet a múlt héten. Ebben kifejtette, hogy a világ egy olyan gazdasági válságba sodorhatja magát, amely még a 2008-asnál is rosszabb lehet.

„Ha továbbra is ragaszkodunk a jelenlegi pénzügypolitikához és úgy teszünk mintha biztonságos lenne a bankrendszer, akkor a következő válság a küszöbön áll” – foglalta össze.

Az a feltevés, hogy a kormányok és központi bankok intervencionista lépései gazdasági katasztrófához vezetnek a Saifedean Ammous „The Bitcoin Standard” könyvének egyik alaptételé.
A 2018 márciusában kiadott könyv a bitcoinra összpontosít. Összeveti a fiat valutákkal, valamint az olyan pénzügyi eszközökkel, mint az arany.

Olvastad már? Bemutatjuk az első Lightning Network pénztárcát

A bitcoin a maga tízéves korával már most 40%-kal túllépte az átlagos fiat valuták élettartamát.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!