A Diar tanulmánya a Lightning Networkről – 2. rész

-

Ez a cikk tegnap megjelent írásunk folytatása. Ha lemaradtál róla, itt elolvashatod:

A Diar tanulmánya a Lightning Networkről – 1. rész

Március 15-én egy újabb nagy mérföldkőhöz ért a Lightning és a Bitcoin, amikor a Lightning Labs kiadta első Bitcoinképes LN implementációját.

Ezzel a mérföldkővel újra erőre kaptak a figyelmeztetések, elsősorban Peter Toddtól, illetve a Bitcoin.org készítőjétől, Cobrától.

„Megjegyeznénk, hogy ez a kiadás a jövőbeli Lightning-alkalmazások (Lapps) fejlesztői, a technikai felhasználók, illetve a leendő csomópont-üzemeltetők számára készült” – írta a Lightning Labs egy blogbejegyzésben.

„A Lightning ezen korai fázisában elsősorban az infrastruktúrát szeretnénk biztosítani (mint például az Ind!). Ezek elengedhetetlenek, a hálózat bootstrapja érdekében, illetve hogy platformként működhessen a jövőbeli alkalmazások, szolgáltatások és vállalkozások számára.”

Előrerohanás

Nagy felhajtás és izgalom kísérte, amikor az LN létrehozta saját „pizza napját”, egyfajta tisztelgésként az előtt a nap előtt, amikor Hanyecz László bitcoinjain két pizzát rendelt.

Emiatt, meg persze az elért mérföldkövek miatt szükség van arra, hogy valahogy megnyugtassák a túlbuzgókat.

Úgy tűnik tehát, hogy a Diar jelentése túllő a célon – hisz olyan paraméterekkel dolgozik, amilyen kapacitásra az LN jelenleg nem képes, ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövőben ez nem fog változni.

A tanulmány azt is bemutatja, hogy az LN csomópontjai és pénzkezelési kapacitása egyre nőnek.

Ennek ellenére azt állítja, hogy fizetéstovábbításainak megbízhatósága még mindig nagyon alacsony.

A jelentés ezután taglalja a csatornákon végrehajtott alacsony összegű tranzakciókat. Ezzel is próbálják alátámasztani, hogy problémák vannak a fizetési műveletekkel.

Azt állítják, hogy átlagosan minden csomópont több mint 4 nyitott csatornát tartalmaz, és minden csatorna átlagos kapacitása 20 dollár.

Továbbá azt is elmondja, hogy a 200 dollárnál kisebb fizetések sikerességi aránya 1 százalék.

FOLYTATÁS KÖVETKEZIK…

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Megérkezett a recesszió az USA gazdaságába

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvek szerzője aggasztó figyelmeztetést fogalmazott meg, mivel szerinte az USA gazdasága jelenleg depresszióban van. A gyenge gazdasági növekedésre hivatkozva Kiyosaki...

Az ETH kezd magához térni a csütörtöki megrázkódtatásából

Az Ethereum (ETH) értéke az elmúlt 24 órában majdnem 1%-ot növekedett, és péntek kora délután 3129,64 dolláron kereskedett. Csütörtökön még bő 5%-os csökkenés miatt kaptunk...

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!