Június 21-én, a WAR FIELD vállalat bemutatta legújabb ’belső nézetű lövöldözős’ (FPS) játékát, amelyben a játékosok már kriptopénzt is nyerhetnek. A felhasználók a WAR FIELD Golderét (GLDR) használhatják – egy ERC-20 kompatibilis, Ethereum-alapú kriptotokent – hogy karakterük „életére” fogadhassanak.

„Gamerek álma”

Habár a pénz belevonása a játékokba nem újkeletű, a WAR FIELD azt mondja, ez az ötlet vonzó lehet azon játékosok számára, akik érdekeltek abban, hogy egy kis extra pénzt keressenek.

Mi lehetne jobb annál, mint pénzt kapni videojátékok játszásáért? Ez a gamerek álma” – mondja Andrius Mironovskis, a WAR FIELD alapító vezérigazgatója. „A WAR FIELD nem csak arról szól, hogy a legjobb grafikát, vagy valami egészen újat nyújtsunk a játékosok számára. Ez egy izgalmas, gyors-ütemű játék a világ legnépszerűbb műfajából, amely lehetőséget ad bárki számára, hogy valami valódit nyerjen, valami olyat, amit majd később valódi pénzre válthat, eladhat.”

Az új online FPS-játék átformálhatja az egész blokklánc-alapú játékgazdaságot. Lehetővé teszi a játékosok számára, hogy nyerjenek vagy kereskedjenek a Golderrel – mintha csak bitcoint vagy ethereumot használnának – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

Andrius Mironovskis szerint a WAR FIELD csapata azért határozott egy lövöldözős játék mellett, mert a játékiparban ezek a játékok rendelkeznek a legnagyobb piaci részesedéssel – számokban kifejezve 100 milliárd dollárral. A vállalat tervei szerint még több játékot adnak majd hozzá a Golder platformjához.

Piaci játék

A WAR FIELD lövöldözős játékának szabályai szerint a játékosok egy deathmatch-típusú (azaz életre-halálra menő) játékban vesznek majd részt, ahol a győztesek Goldert szereznek a vesztesektől. A nagy versenyekkel ellentétben, a játékosnak nem szükséges profinak lennie ahhoz, hogy élvezhesse a WAR FIELD-et és kriptopénzt nyerjen – elég csak egy kicsivel okosabbnak lennie az ellenfélnél.

A vállalat 2018 novemberének végére szeretne elindítani egy piacteret, illetve új csataterekkel kibővíteni a játékot. A WAR FIELD szintén tervezi, hogy megjelentet egy mobilverziót, illetve Playstation és Xbox verziókat következő év május 15-ig.

A Golder tokenek a vállalat tömegértékesítési kampánya alatt érhetőek el, amely június 28-án kezdődött és november 15-ig fog tartani. Az ICO ideje alatt a WAR FIELD jelentős engedményeket ad – akár 60%-os kedvezményt.

Ha az ICO befejeződik, a Goldert feloldják, és az teljesen kereskedhetővé válik. Akármilyen ERC-20 tokenre be lehet majd váltani mindenféle felső korlát nélkül, ezután pedig szabadon kereskedővé válik a kriptopénz váltókon. A vállalat úgy látja, a Golder a játék népszerűségével egyenes arányban fog majd növekedni.

A WAR FIELD tanácsadó testületét olyan iparági veteránok alkotják, mint Adalberto Bruno (Electronic Arts), Tom Frisina (Bally Technologies, Electronic Arts, Imagination Park Entertainment, thatgamecompany), Dylan Sharkey (LinkedIn), Scott Shirley (hivatásos játékos: HALO and Call of Duty) és Benjamin Turshana (Electronic Arts, IGN, GameSpy).

 

Forrás: cointelegraph.com