A BitMEX vezérigazgatója szerint „készülhetünk a 20 ezer dolláros bitcoinra”

-

Az ipar egyik legnagyobb cége szerint bitcoin lassan kilőhet a 20 0000 dolláros árfolyamra, miután az Egyesült Államok központi banki rendszere, a Fed vészhelyzeti lépéseket hajtott végre.

A Fed lépései tükrözik a 2008-as világválságot

Arthus Hayes, a bitcoinderivátumokkal foglalkozó BitMEX cégóriás vezérigazgatója szerint a mennyiségi lazítás tovább csökkentheti a fiát pénzekbe vetett hitet.

A kijelentés egy nappal azután érkezik, hogy a Fed csökkentette egyes hitelek kamatlábát, melyek már több mint 10%-on álltak. Ez a kitűzött cél négyszerese. Több mint 53 milliárd dollárt pumpáltak a gazdaságba.

„Közeleg az örökös mennyiségi lazítás. Ha a Fed ismét csak bizakodni tud, akkor készüljünk fel a 20 000 dolláros bitcoinra.” – írta Hayes

A Fed mennyiségi lazítási az első vészhelyzeti közbeavatkozás a 2008-as gazdasági válság óta. Ez volt egyébként az az esemény, amely a bitcoin létrejöttéhez vezetett.
A kriptopénz ugyan még nem tapasztalt meg egyetlen gazdasági világválságot sem, de a piacok szerint a bitcoin árfolyamának kedveznek a politikai és gazdasági bizonytalanságok időszaka.

Hayes rálicitál a bitocin árfolyamára

A Feden kívül az Európai Központi Bank (EKB) ismét követi a mennyiségi lazítás lépését.
A kommentátorok szerint a piacok is azt szeretnék, ha az EKB hasonlóan viselkedne továbbra is. Ez alátámasztaná a „folyamatos mennyiségi lazítást”, amelyről Hayes beszélt.
Szeptemberben Hayes már elmondta, hogy a bitcon ismét megüti 20 000 dolláros csúcsát.
A BitMEX továbbra is küzd az amerikai törvényhozók kéretlen figyelmével. Szerintük amerikai lakosok megkerülik a BitMEX tiltását, és így is hozzáférésük van a platformhoz.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!