A Bitcoin egy 5000 dolláros üzlet, állítja El-Erian, az Allianz vezető közgazdásza

-

Az Allianz pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cég vezető gazdasági tanácsadója, Mohamed El-Erian, június 29-én a CNBC-nek azt nyilatkozta, úgy gondolja, hogy a Bitcoint (BTC) értékmegőrzőként fogják kezelni – és azt fontolgatja, hogy venni is fog belőle, ha az ára eléri az 5000 dollárt.

Míg El-Erian jelenleg nem rendelkezik Bitcoinnal, a befolyásos közgazdász azt állítja, hogy vásárolna belőle, persze csak akkor, ha az eléri az 5000 dolláros árfolyamot. Ezt azzal magyarázza, hogy ”jó megérzése” van ezzel kapcsolatban.

El-Erian a 2017-es év végén a Bitcoin egekbe emelkedő árait „tiszta spekulációként” utasította el, szerinte az árfolyamot a „kripto társadalomba” belépő emberek mozgatták.

Hozzátette, hogy:

„Nem hiszem, hogy még egyszer eléri a 20.000 dolláros értéket, de úgy gondolom, hogy létre kell hozni egy olyan alapot, ahol az emberek tényleg hisznek a Bitcoin jövőjében, illetve ami végül biztosítja majd az áremelkedést.”

El-Erian elmondta, hogy úgy gondolja, a kriptovaluták hosszú életűek lesznek, viszont a jövőben a maitól eltérővé formálódnak majd:

„Azt gyanítom, hogy 10-15 év múlva már lesznek digitális pénznemeink, de az állami szférának is lesz beleszólása. Nem lesz tiszta Bitcoin. Viszont a blokklánc-technológiát érdemes komolyan venni.”

El-Erian véleménye szerint hosszú távon a Bitcoin inkább „egy árucikkszerű eszköz, amivel kereskedni lehet, de inkább értéktároló”, mintsem pénznem lenne.

Ebben a tekintetben a véleménye teljes összhangban van az Egyesült Államok Határidős Kereskedést Ellenőrző Bizottságának (U.S. Commodities Futures Trading Commission (CFTC)) jelenlegi álláspontjával, amely már 2015 óta árucikként osztályozza a vezető kriptovalutát.

El-Erian azonban úgy véli, hogy a kriptovaluták elfogadása „sokkal lassabb lesz, mint ahogy azt a kriptopénz-hívők gondolják.”

2017-ben szintén ezt az álláspontot képviselte, előre látva a Bitcoin későbbi „árrobbanását”, de úgy véli, hogy a „tömeges adoptálás” nem történik majd meg, legfőképp a kormányok beavatkozása miatt.

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!