Pompliano: Satoshi Nobel-díjat érdemelne a Bitcoinért

-

Anthony Pompliano, amerikai befektető és a Morgan Creek Digital Assets társalapítója szerint Satoshi Nakamoto Nobel-békedíjat érdemelne a bitcoin feltalálásért.
Egy szeptember 3-án írt Twitter-bejegyzésben elmondta:

„Satoshi Nobel-békedíjat érdemelne. Végre van egy valutánk, amely a világ tartalékpénze lehetne bármilyen erőszak nélkül.”

És a díjat kapja …

Pompliano javaslatának természetesen az a legnagyobb akadálya, hogy Nakamoto 2010 végén eltűnt, mely legalább annyi spekulációt és érdeklődést szült, mint az általa 2008. október 31-én kitalált kriptopénz.
Pompliano érvelésének alapja, hogy sok kriptohívő szerint a nemzeti fiat valuták mind „erőszakalapúak”, vagyis erejüket a kihasználás, a készlet központosított irányítása és az erő monopóliuma adja.
A harmadik században Csin Si Huang-ti, kínai császár számos tartomány valutáját szabványosította, mely létrehozta a birodalom első egységes pénznemét.
A második világháború után az Egyesült Államok lett a világ vezető gazdasági nagyhatalma, így az amerikai dollár vált a világ tartalékvalutájává, amely jól tükrözte az államok erejét a világban.

Fiat valuták a bizonytalan időkben

A 21. század során a nemzeti fiat valuták és a bankrendszerek egyre több kihívással szembesülnek a világban tomboló geopolitikai helyzet fokozódásával.
Argentínákban a napokban bevezették a tőkeirányítást, ami korlátozza az állampolgárok szabadságát a valutavásárlásban. Az egyre több problémával küzdő ország valutája, az argentin peso értéke rohamosan romlik az amerikai dollárral szemben.
A múlt évtized egyik jelentős találmánya volt a decentralizált kriptovaluta, melyeknek technológiai alapját már az olyan techóriások is próbálkoznak kihasználni, mint a Facebook.
Az elhúzódó Kína-USA kereskedelmi háború miatt, a Kínai Jegybank kutatással foglalkozó részlege nemrég azt mondta, hogy Kínának is saját digitális valutát kellene kiadnia, mivel ez felülmúlhatja az amerikai dollár és az Facebook Libra valutájának erejét.
Elmondták:

„Ha a digitális valuta szorosan az amerikai dollárhoz kapcsolható, akkor egy olyan helyzetet teremthet, mely során a szuverén nemzetek valutája is jelen lenne az amerikaidollár-alapú digitális valuták mellett. De lényegében egy főnök lenne, az amerikai dollár vagyis az Amerikai Egyesült Államok.”

Olvastad már? A kriptopénzekről beszélt Debreczeni Barnabás, a MrCoin.eu alapítója a keddi Millásreggeliben

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!