Kevesebb mint egy hónap maradt a Bakkt indulásáig, de mit is jelent ez a bitcoin számára

-

A Bakkt indulása talán az egyik legjobban várt esemény a szektorban, ezért megvizsgáltuk, hogy mit jelenthet ez a bitcoin számára.
Kevesebb mint egy hónap és hivatalosan is elindul a Bakkt Warehouse. Péntektől a felhasználók elérhetik a Bakkt szolgáltatását, hogy megkezdjék a fizikailag rendezett bitcoinalapú határidős szerződések kereskedését.

A Bakktot már több mint egy éve bejelentették azonban számos szabályozási akadályba ütközött, amelyek több alkalommal is eltolták az indulását.
A múlt hónapban végre bejelentették, hogy a Bakkt hivatalosan is megkapta a szükséges engedélyeket, majd a vezető kriptopénz több mint 10 %-ot ugrott 48 órán belül.
A legtöbb emberek úgy hiszi, hogy a Bakkt hivatalos elindulása csodákat tehet a bitcoin számára és visszahozhatja a korábbi csúcsokat.

A Bakkt beindíthatja a bitcoint?

Számos oka lehet annak, amiért a Bakkt csodákat tehet a bitcoin számára. Az olyan projektek belépése a szektorba, mint a Bakkt, ErisX és a LedgerX azt jelenti, hogy jelentősen javul a bitcoinpiacok likviditása.
Emellett ez az első olyan szolgáltatás, amely fizikailag rendezett, bitcoinalapú határidős szerződéseket kínál. A jelenlegi határidős ügyletek mind készpénz alapúak, és az ügyfelek fiatban kapják a pénzüket a szerződés lejártakor.
Ez a rendszer eddig is működött, a bitcoin árfolyamában és piacain azonban nem sok vizet kavart.
A Bakkt vezette bika piac azért jöhet létre, mivel a platformnak bitcoinnal kell rendelkeznie, hogy fizikailag rendezzék a szerződéseket. Ez, amellett, hogy terjeszti a bitcoin felhasználását, ritkábbá is teszi annak készletét, amely jelentősen kihathat az árfolyamra.
Annak ellenére, hogy a Bakkt egy új platform, nem lehet kizárni azt a tényt, hogy az Intercontinental Exchange (ICE) üzemelteti, amely sikeresen futtatja a New York Stock Exchanget (NYSE) is. Ez vitathatatlanul a világ legnagyobb tőzsdéje összpiaci érték alapján. A tény, hogy az ICE áll a Bakkt mögött, mindenképpen bizalmat ad a platform részére.

Megfelelve a szabályozásoknak

A kriptopiacok „szabályozatlan” természete okot adhat arra, hogy miért akadályozott a növekedésben.
A bitcoin minden évben szinte hihetetlen számokat produkál, de számos intézményi befektető nyilatkozta, miszerint tartanak attól, hogy szabályozatlan területre lépnek. A legnagyobb kereskedőknek törvényileg ez nem is lehetséges.
Most, hogy létezik egy szövetségileg is engedélyezett platform, nagyon valószínű, hogy ezek az intézményi befektetők jelentős piaci szereplők lesznek, amely tovább segítik a bitcoin terjedését.
Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója elmondta, hogy „hetene 200-400 millió dollárnyi vásárlás érkezik az intézményi ügyfelektől.”

És a pesszimisták?

A jó hírek ellenére nem mindenki hisz abban, hogy a Bakkt jelentős hatással lehet a piacra. Kyle Asman, a BX3 Capital pénzügyi tanácsadó cég alapítótagja szerint azok az intézmények, melyeket érdekel a bitcoin, már régen beszálltak.
A fenti tények ellenére azonban általánosan elmondható, hogy a bikák általában felfalják a medvéket.

Olvastad már? David Wachsman: Jön a BTC-forradalom

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!