Pompliano: Satoshi Nobel-díjat érdemelne a Bitcoinért

-

Anthony Pompliano, amerikai befektető és a Morgan Creek Digital Assets társalapítója szerint Satoshi Nakamoto Nobel-békedíjat érdemelne a bitcoin feltalálásért.
Egy szeptember 3-án írt Twitter-bejegyzésben elmondta:

„Satoshi Nobel-békedíjat érdemelne. Végre van egy valutánk, amely a világ tartalékpénze lehetne bármilyen erőszak nélkül.”

És a díjat kapja …

Pompliano javaslatának természetesen az a legnagyobb akadálya, hogy Nakamoto 2010 végén eltűnt, mely legalább annyi spekulációt és érdeklődést szült, mint az általa 2008. október 31-én kitalált kriptopénz.
Pompliano érvelésének alapja, hogy sok kriptohívő szerint a nemzeti fiat valuták mind „erőszakalapúak”, vagyis erejüket a kihasználás, a készlet központosított irányítása és az erő monopóliuma adja.
A harmadik században Csin Si Huang-ti, kínai császár számos tartomány valutáját szabványosította, mely létrehozta a birodalom első egységes pénznemét.
A második világháború után az Egyesült Államok lett a világ vezető gazdasági nagyhatalma, így az amerikai dollár vált a világ tartalékvalutájává, amely jól tükrözte az államok erejét a világban.

Fiat valuták a bizonytalan időkben

A 21. század során a nemzeti fiat valuták és a bankrendszerek egyre több kihívással szembesülnek a világban tomboló geopolitikai helyzet fokozódásával.
Argentínákban a napokban bevezették a tőkeirányítást, ami korlátozza az állampolgárok szabadságát a valutavásárlásban. Az egyre több problémával küzdő ország valutája, az argentin peso értéke rohamosan romlik az amerikai dollárral szemben.
A múlt évtized egyik jelentős találmánya volt a decentralizált kriptovaluta, melyeknek technológiai alapját már az olyan techóriások is próbálkoznak kihasználni, mint a Facebook.
Az elhúzódó Kína-USA kereskedelmi háború miatt, a Kínai Jegybank kutatással foglalkozó részlege nemrég azt mondta, hogy Kínának is saját digitális valutát kellene kiadnia, mivel ez felülmúlhatja az amerikai dollár és az Facebook Libra valutájának erejét.
Elmondták:

„Ha a digitális valuta szorosan az amerikai dollárhoz kapcsolható, akkor egy olyan helyzetet teremthet, mely során a szuverén nemzetek valutája is jelen lenne az amerikaidollár-alapú digitális valuták mellett. De lényegében egy főnök lenne, az amerikai dollár vagyis az Amerikai Egyesült Államok.”

Olvastad már? A kriptopénzekről beszélt Debreczeni Barnabás, a MrCoin.eu alapítója a keddi Millásreggeliben

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!