2019-ben már több mint 4,2 milliárd dollárt loptak kriptocsalásokkal

-

A CipherTrace frissen megjelent jelentése szerint a kriptopénzes csalók már több mint 4,2 milliárd dollárt loptak 2019-ben. Az átverések egyre népszerűbbé válnak.

Kriptocsalások 2019-ben

A CipherTrace kriptoinformációs cég pénzmosás ellenes jelentése szerint a rosszindulatú támadók már 4,26 milliárd dollárt kerestek az év első felében a különböző kriptopénzekkel kapcsolatos csalásokkal.

A jelentés szerint a belsős lopások voltak a leggyakrabbak. Ez az egész piacot károsította, így sokba került a befektetőknek és a kereskedőknek egyaránt. A különböző hackertámadások során is több mint 124 millió dollárt loptak a tőzsdéktől 2019 második negyedévében.
Az egyszerű csalások, becsapások és egyéb „félreutalások” is egyre gyakrabban előfordultak a második negyedévben. A jelentés szerint 2019 lehet „az exit scamek éve.
A CipherTrace az olyan nagymértékű csalásokra is kitért, mint a QuadrigaCX tőzsde és elhunyt tulajdonosa, valamint a Dél-Koreai ponzi csalás a második negyedévben, amely több millió felhasználót értntett, és összesen több mint 2,9 milliárd dollárnyi kriptopénzes veszteséget okozott.
A Bitfinexet is megemlítették a jelentésben, amely 851 millió dollárt „vesztett el” a Tether jelenleg is zajló jogi ügyében.

Újabb tőzsdei szabályozások

A CipherTrace szerint a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni pénzügyi szabályozások – amelyek az elkövetkezendő pár hónapban lépnek életbe – jelentősen megnehezítik majd a bűnözök lehetőségét az ellopott pénzek tisztára mosásában.
A jelentés szerint a Pénzügyi Akciócsoport (FATF) ajánlási jelentősen javíthatnak a piac biztonságán.
Júniusban az FATF azt javasolta a tagországok számára, hogy vezessenek be egy „utazási szabályt” a kriptotőzsdékre, mely minden 1000 dollár feletti tranzakcióra érvényes lenne.
Továbbá a tőzsdéket kényszerítenék, hogy adják ki a felhasználók adatait, még a személyeseket is, ha egy platformról egy másikra mozgatnak pénzt.
A végső cél, hogy csökkentsenek a pénzmosás és egyéb illegális tevékenységek mértékén a kriptopénzeken és tőzsdéken keresztül, melyek eddig relatíve anonim módon működhettek.
Az FATF szabályai ugyan csökkenthetik a pénzmosást, de a CipherTrace szerint nehézkes lenne a szabályok betartatása a kriptotőzsdékkel.
A jelentés szerint:

 „Az utazási szabály jelentős szabályozási változás a virtuális eszközök szolgáltatói számára. Azt okozhatja, hogy ezek a cégek újragondolják, hogyan kezelik a kriptotranzakciókat és az ügyfelek adatait. A feltételek gondot jelenthetnek a tőzsdék számára, akik mind ez idáig kiállhattak a kriptopénzek egyik alapelve, a pszeudoanonimitás mellett. Az ügy megoldáshoz egy jelentős technológiai innovációra, mondjuk az információk kriptográfiai módon biztosított megoldására lenne szükség. Az ilyen adatvédelmi megoldásokat csak akkor lehetne felbontani, ha a bűnüldözési szervek igénylik.”

Lehet, hogy a kriptopénzek hírhedtek az illegális tevékenységek, az anonimitás és a könnyen kezelhető digitális tranzakciók miatt. A CipherTrace szerint azonban csak a bitcoinutalások nagyon apró töredéke kapcsolható illegális tevékenységekhez.

Olvastad már? Indulásra kész a kínai állami kriptopénz

Mindezek ellenére a jelentés szerint „szinte minden darkneten zajló utalás” kriptopénzeken keresztül zajlik.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!