A legújabb embargókkal újabb csúcson a venezuelai bitcoinkereskedés

-

Donald Trump, az USA elnöke teljes gazdasági embargót hirdetett Venezuela ellen. Ennek következtében a bitcoin jelenleg majdnem 1000 dolláros felárral fut a VES P2P kereskedelmi platformon és a Localbitcoinson, emellett a kereskedelmi forgalom is megöntötte a korábbi csúcsokat.

Rekordmagasságokban a venezuelai bitcoinkereskedelem

Trump nagyon heves politikai és gazdasági nyomást alkalmaz, hogy megdöntse a szocialista Nicolas Maduro elnököt. Az USA kormánya az ellenzék vezetőjét, Juan Guaidó-t ismeri el Venezuela köztes elnökeként.

Trump most minden a venezuelai kormánnyal kapcsolatos vagyon befagyasztását kérte az Egyesült Államokban.
A Reuters az augusztus 5-én, a Fehér Ház által kiadott elnöki utasítás alapján számolt be az ügyről.
Minden vagyon és érdekeltség, amely a venezuelai kormány tulajdonában van és az Egyesült Államokban található, befagyasztásra kerül, ezáltal nem lehet átruházni, exportálni, kiutalni vagy bármilyen tevékenységet folytatni velük.
A legújabb szankciók tovább fokozzák Venezuela gazdasági válságát. Az ország már most is hiperinflációban szenved. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) becslése szerint 2019 végére 10 000 000% lesz a venezuelai infláció mértéke.
Így a bitcoinkereskedelem forgalma rekordnak számító, 65 000 millió venezuelai bolívar volt az elmúlt pár nap során.

Venezuela köztes elnöke kiáll a bitcoin mellett

Az elmúlt évek alatt több millió venezuelai hagyta ott az országot, ami jelentős emigrációs válságot okozott Dél-Amerikában.
Vagyonuk megvédése érdekében a venezuelai lakosok a bitcoinra összpontosítanak, mint vagyontárolási forma, hogy megmeneküljenek a hiperinflációtól.
Trump célja, hogy Guaidó átvegye Venezuela elnökségét. Guaidó korábban már bitcointámogatónak bizonyította magát.

Olvastad már? Mike Novogratz: A jelenlegi bitcoin rali továbbra is folytatódhat

Korábban többször is információkat terjesztett a bitcoinról. 2014 augusztusában a Plataforma Sur Bitcoin bitcointőzsde indulását is bejelentette.
Ez volt az egyik első tőzsde ami lehetővé tette a venezuelai lakosok számára, hogy bitcoinra váltsák helyi valutájukat.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Render (RNDR) árfolyam elemzés 05.07.

Prémium Render (RNDR) A kriptoiparban megnövekedett áringadozások ellenére a mesterséges intelligencia (AI) kategória továbbra is erős bikás árfolyam-akciót mutat, jelentős értékelést adva a megfelelő portfóliókhoz. Ráadásul a Render...

Tíz év után aktiválódott egy Satoshi-korszakbeli Bitcoin-cím

Egy több, mint 44 millió dollár értékű Bitcoint tároló tárcát aktiváltak több mint 10 év után. A Whale Alert, egy népszerű, kriptovaluta-tárcák követésére szolgáló applikáció...

Hamarosan új tokent bocsáthat ki a Ripple

A Ripple állítólag már tervezi a régóta várt USD-fedezetű XRP stablecoin bevezetését, legalábbis a cég egyik vezetője erre utalt egy nemrégiben tartott rendezvényen. Az információ...

Dogecoin ár előrejelzése: Új Ethereum token emelkedik 2000%-ot, ahogy a DOGE ára összeomlik

Vendégbejegyzés Az új Ethereum ERC-20 token ETFSwap (ETFS) bevezetése óta több mint 2000%-kal megugrott az értéke. Mindez egy olyan időszakban történik, amikor a legjelentősebb mémérme, a Dogecoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!