Mike Novogratz, a Galaxy Digital vezérigazgatója szerint a 2019-es bitcoinrali továbbra is folytatódni fog, tekintettel a mai turbulens makrogazdasági és geopolitikai helyzetre.

Egy augusztus 5-én megosztott tweetben Novogratz így vélekedett:

„A 7,0 feletti jüan, a devizaháború, a HKG instabilitása és a tőkekiáramlás kezdete után a bitcoin rali továbbra is folytatódhat.”

Érdekes idők

Az Egyesült Államokkal folytatott elhúzódó kereskedelmi háború közepette az ázsiai ország ezen a héten megduplázta ellenséges politikai hozzáállását, válaszul Donald Trump amerikai elnök fenyegetéseire a vámtarifával kapcsolatban.

Kína lehetővé tette a jüannak, hogy majdnem egy évtized alatt a legalacsonyabb szintre süllyedjen. Ezen felül utasított minden állami tulajdonban lévő vállalkozást, hogy függessze fel az amerikai mezőgazdasági termékek behozatalát.

Erre reagálva a feltörekvő piacok részvényei és valutái meginogtak, míg az olyan biztonságos vagyonok, mint a japán jen, az amerikai kincstárak és az arany kisebb kiugrást mutattak jelentette a Bloomberg.

Ahogy a kereskedelmi háború erősödik, a bukmékerek növelik fogadásaikat az amerikai Fed további kamatcsökkentéseire.

Mindez a bitcoint, a digitális korszak kialakulóban lévő biztonságos eszközét fejlődésre ösztönzi – az érme értéke már csaknem 9 százalékkal nőtt, a cikk írásakor pedig 11 700 dollár feletti árfolyamon jegyezték.

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital Assets alapítója ezt Twitter-bejegyzésében megjegyezte:

„FRISSÍTÉS: A bitcoin a tervezett módon teljesít a globális instabilitás idején.”

Hongkongban sem rózsás a helyzet

A The Guardian jelentése szerint Hongkongban több mint 500 letartóztatás történt június eleje óta.

Carrie Lam, a város vezetője tegnap reggel kijelentette, hogy a városi szintű sztrájkok és tiltakozások miatt Hongkongot „nagy veszély fenyegeti”.

„A bitcoin továbbra is felülmúlhatja az elvárásokat”

Eközben Filb Filb, a népszerű kriptopiaci elemző és kereskedő a Cointelegraph-nak nyilatkozott. Azt mondta, hogy a bitcoin árának mozgása kihangsúlyozza annak digitális állományra vonatkozó értékajánlatait.

Ezt így magyarázta:

„A jüan elértéktelenedése és a tőkekiáramlás ellenőrzésére a kínai állampolgárokra volt hatással. A piac válasza valóban hangsúlyozza a bitcoin értékajánlatát és azt, hogy milyen hatással is lehet a kereslet növekedése az árra, ha ilyen korlátozott kínálat van a piacon […]. A bitcoin 2019 hátralévő részében továbbra is könnyedén felülmúlhatja elvárásainkat.”

A Delphi Digital friss jelentése szerint a makrogazdasági tényezők „tökéletes vihart” hoznak létre a bitcoin értéknövekedésének biztosítására, hangsúlyozva, hogy az akadozó világgazdaság megerősíti a kriptovaluta „digitális aranyként” betöltött szerepét.

Legutóbbi hozzászólásai előtt Pompliano a maga részéről kijelentette, hogy az Európai Központi Bank várható háborúellenes nézete „rakéta-hajtóanyag” lesz a bitcoin számára.

Olvastad már?  Max Keiser szerint a bitcoin már a héten átlépheti a 15 000 dollárt

A Deutsche Bank alapvető globális hitelstratégiájának vezetője azt is megjegyezte, hogy a központi bank háborúellenes politikája pozitív hatással van az „alternatív” valutákra. Ilyen például a bitcoin is, a tény azonban érzékenyen érinti a befektetési bankokat.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: BipHoo Company


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂