Max Keiser, a korai bitcoinbefektető a Twitteren azt írta, hogy szerinte a bitcoin már a héten átlépheti a 15 000 dolláros határt, a centralizált kormányok és bankok problémái miatt.

A bikák visszatértek

A bitcoin árfolyama látványosan meglendült a nyár folyamán. Május elején 5500 dollárról indult, majd június végén 13 000 dolláron csúcsosodott ki.

Azóta kissé lenyugodott a piac, a bitcoin árfolyama 11 500 dolláron áll a cikk írásakor. A bika trendek mellett a bitcoin dominanciája is növekedett, 50%-ról 65%-ra.

Max Keiser, a Heisenberg Capital alapítója már akkor is bitcoinvásárló volt, amikor még csak egy dollár volt a bitcoin értéke. Az évek alatt hangos támogatójává vált a kriptopénzeknek, és arra ösztönzött mindenkit, hogy fektessen be és építsen az iparon belül.

Mélyen hisz a bitcoin maximalizmusban és gyakran beszél arról, hogy a kriptopénzek iparán belül az értékek a bitcoinba fognak vándorolni. Ma arról írt a Twitteren, hogy merre látja a bitcoin rövid távú árfolyamát.

A pénz és az állam szétválasztása

A bitcoinban az az egyedi, hogy ez az első olyan vagyonutalási forma, melyet nem egy harmadik fél irányít. A támogatók már évek óta azt hangoztatják, hogy egy pénzügyi rendszer, amelyet nem egy kormány irányít sokkal jobb alternatíva a fiat pénzeknél, mivel biztonságos, stabil készlettel rendelkezik és nem hatnak rá az állami pénzügypolitikák. Hosszú távon ez akár igaznak is bizonyulhat.

A közgazdászok már jó ideje egy világszintű pénzügyi recessziótól félnek leginkább, az USA-Kína kereskedelmi háború kiélesedése miatt. Azzal pedig, hogy az Egyesült Királyság egyre jobban a no-deal brexit felé halad, káoszba boríthatja az egész régió pénzügyi helyzetét.

Mindezek mellett több közgazdász is egy jelentős pénzügyi lassulást jósol, mivel számos ország pénzügyi rendszere omlott össze az elmúlt évtized alatt. Néhány országot, mint Venezuela és Zimbabwe hatalmas infláció sújtott az elmúlt évek során.

Olvastad már? Megbukott indulás: a LedgerX botrány

Hatalmas ingadozásai ellenére a bitcoin még mindig jobb valuta a helyi alternatíváknál. Ahogy a világ egyre több gazdasága problémákba ütközik, egyre több ember kezd azon töprengeni, hogy olyan decentralizált alternatívákba meneküljön, mint a bitcoin vagy a bitcoin cash.

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Block Inspect


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂