Nyert és bukott is az AT&T a 24 millió dolláros SIM Swap ügyben

-

A Terpin Vs. AT&T-ügyet felügyelő szövetségi bíró elutasította a több mint egy éve zajló eljárás indítványát, a TheBlock július 26-ai cikke szerint. Az ügy SIM-swapping támadáson keresztül ellopott kriptopénzek miatt alakult ki.
Tavaly augusztusban Terpin jogi eljártást indított az AT&T ellen, mivel úgy vélte, hogy a telekommunikációs óriás hozzáférést adott telefonszámához hackerek számára, ami kriptopénzeinek ellopásához vezetett.
Július elején az ügyet felügyelő szövetségi bíró elutasította a telekommunikációs óriás indítványozását az ügy felmondására.
A cikk szerint a bíró az indítványozás minden egyes pontját elutasította, kivéve az értelmező jogszabályi kérelmet, melyre 20 nap haladékot adott.
A bíróság arra jutott, hogy a felperesnek igaza van abban, hogy az AT&T-nek számítani kellett ilyen támadásokra. „Mr. Terpin nem tud közvetlen kapcsolatot bizonyítani.”

Stephen Palley ügyvéd a cikkben elárulta:

„Úgy sejtem a felperes ezt javítani tudja majd egy módosított előterjesztéssel.”

Palley szerint az előterjesztés módosításával megoldható lenne az ügy, azt azonban nem tudhatjuk, hogy az AT&T sikeresen tud-e védekezni azzal, hogy a károsodásért független, harmadik felek felelnek.
Végül kiemelte:

„Az igazán hihetetlen, hogy egy ennyire sikeres kriptotulajdonos ennyi kriptopénzt hagy egy tőzsdén és továbbra is egy olyan telefon SMS beléptetését használ, melyet már ért támadás. Ezzel nem az AT&T-nek próbálok kifogásokat keresni, de valószínűleg hasonlóképpen fognak védekezni.”

Májusban Sean Coonce, a BitGo kripto-letétkezelő mérnök-igazgatója is bejelentette, hogy SIM-swapping–támadás áldozatává vált.

Olvastad már? A dollár fellélegezhet míg az infláció és a kiadások csúsznak

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!