Támogatott cikk


A dollár kereskedése június folyamán végig nyomás alatt állt. A fő katalizátor a piaci szereplők véleményének változása a Fed jövőbeli tevékenységeiről.

A júniusi FOMC-találkozó megerősítette amire már sokan számítottak, hogy az amerikai gazdaság szerződést köt, és a Fed valószínűleg csökkenti a kamatlábakat az elkövetkező hónapokban. Nemcsak a növekedés lassul, hanem az infláció is enyhül.

A Fed növekedéssel kapcsolatos előrejelzése némileg csökkent, de azoknak a tagoknak a száma, akik a kamatlábak csökkenését látták a növekedéssel ellentétben, jelentősen nőttek.

Az iFOREX kereskedési központjában követhető piacok jelenleg a 2019-es egyenlegre vonatkozó két kamatcsökkentés árát képezik.

A fogyasztói kiadások növekedéssel járnak

A Kereskedelmi Minisztérium június végén beszámolt arról, hogy a fogyasztói kiadások, amelyek az amerikai növekedés 66% -át teszik ki, 0,4% -kal nőttek a fogyasztóknak köszönhetően, az elvárásoknak megfelelően.

Az inflációhoz igazítva a fogyasztói kiadások májusban 0,2% -kal emelkedtek. Amikor az infláció eltávolításra kerül a fogyasztói kiadásokból, azt valódi fogyasztói kiadásoknak nevezik.

Ez áprilistól egészen májusig jelentéktelen volt. Az elmúlt két hónapban a valódi kiadások növekedése azt sugallta, hogy a fogyasztási kiadások nehezen indulnak be az első negyedéves lassulás után.

A fogyasztói kiadások az első negyedévben 0,9% -kal nőttek, ami 2019-ben eddig a leglassabb üteműnek számít. Összességében a gazdaság 3,1%-al növekedett a legutóbbi negyedévben, az exportokkal megerősítve, ami az autópályákra és a honvédelemre fordított készlet- és kormányzati kiadások felhalmozódása, de úgy tűnik kevés bevétel jön a fogyasztóktól.

Májusban az árukra fordított kiadások 0,5% -kal nőttek, a tartós gyártású termékek, például a gépjárművek költségei 1,7% -kal emelkedtek. Ez volt a megoldás a növekedéshez. A szolgáltatások kiadásai 0,4% -kal nőttek.

A fogyasztói infláció csúszik

A fogyasztói infláció leigázott marad a Fed által megfigyelt kulcsfontosságú inflációs mérőeszközei szerint. A személyes fogyasztási kiadások árindex 0,2% -kal emelkedett a múlt hónapban, mivel az élelmiszerárak visszaemelkedését mérsékelte az egyéb áruk költségeinek mérsékelt növekedése.

A PCE árindex áprilisban 0,3% -kal erősödött. Évről évre májusban a PCE árindex 1,5% -kal nőtt, ami az áprilisi 1,6% -os növekedéshez képest lassult.

Az volatilis élelmiszer- és energiaelemek kivételével a PCE árindex májusban 0,2% -kal emelkedett az áprilisi hasonló mértékű erősödés után. A PCE számára májusban végződik az év, és az úgynevezett PCE alapindex 1,6% -kal nőtt, ami az áprilisi emelkedéssel megegyezik.

Az inflációhoz igazítva a fogyasztói kiadások májusban 2% -kal emelkedtek. A fogyasztói kiadásokat májusban a személyes jövedelem 0,5% -os növekedése erősítette, ami az áprilisi növekedéssel egyezik meg. A bérek 0,2% -kal nőttek. Az áprilisi 975,0 milliárd dollárról a megtakarítások 985,4 milliárd dollárra emelkedtek.

A Fed megfigyel

A Fed gondosan figyelemmel kíséri a fogyasztói kiadások és az infláció csökkenését. Ennek a kombinációnak köszönhetően a piacok úgy vélik, hogy az USA-ban a kamatlábak csökkenése felmerülhet. A piacok 2020-ban további kamatcsökkentésre számítanak.

Az USA-ban az alacsonyabb kamatlábak az amerikai dollár értékére is hatással vannak. Míg Európában a kamatlábak csökkennek, valószínűleg lassabb enyhülésnek lesznek kitéve, mint az amerikai kamatlábal, mivel az amerikai kamatlábak az elmúlt 2 évben több, mint 225 bázisponttal emelkedtek.


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.