Huawei vezérigazgató: „Miért várjunk arra, amíg mások kiadják?”

-

A kínai Huawei techóriás vezérigazgatója úgy gondolja, hogy Kína versenybe tud szállni a Facebookkal a piaci részesedését saját digitális valutájának kiadásával.

Huawei vezérigazgató: „Miért várjunk arra, amíg mások kiadják?”

A nemzeti Sina híroldal számolt be az Olaszországban tartott július 18-ai sajtókonferenciáról, Ren Zhengfei úgy hiszi, hogy Kína is könnyedén indíthatna saját digitális valutát azokkal az értékekkel, melyet a Facebook Librája nyújt.

„Kína is indíthatna egy hasonló valutát. Minek várjuk arra, amíg mások kiadják? Egy ország ereje mindig nagyobb lesz, mint egy internetes cégé.” válaszolt egy olasz újságíró, Fabio Savielli kérdésére.

A kijelentést azután mondta, hogy Kína központi bankja a People’s Bank of China (PBoC) aggódik amiatt, hogy a Libra némely tekintetben veszélyt jelenthet az ország gazdaságára.

Peking is saját digitális valutát fejleszt

Wang Xin, a PBoC elnöke a hónap elején azt mondta, hogyha a Libra értéke az amerikai dollárhoz lesz kötve, akkor Kína hátrányba kerülhet.

„Ha így lesz, akkor egy sor gazdasági, pénzügyi és nemzetközi politikai következménye lehet.” – állította

Egyes források szerint Peking is saját digitális valuta fejlesztésén dolgozik, de pontosabb részleteket egyelőre nem tudni.

Lehet érdekel! Hogyan juthatsz MicroCoinhoz?

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!