A londoni TP ICAP brókercég rárepül a bitcoin határidős kereskedésére

-

A londoni székhelyű, nemzetközi bróker-óriás, a TP ICAP egy ideje figyelemmel kíséri a bitcoint, és most eldöntötték, beszállnak a kriptó-játékba. A szolgáltatásaik bővítése során kihirdették, hogy mostantól bitcoin határidős kereskedésre is van náluk lehetőség.
A nagy nemzetközi brókercég, a TP ICAP nemrég kihirdette, hogy bővítik a szolgáltatásaik palettáját, és mostantól bitcoin határidős ügyleteket is ajánlanak.
A TP ICAP egy multinacionális közvetítőcég, amelynek főbb működési területei a pénzügyi-, energia- és árupiac.

A Londoni Tőzsdén jegyzett vállalat, és az FTSE 250 Index megalkotója. Ez a lépésük nem történt olyan váratlanul, amilyennek tűnhet, nagyjából már egy éve létrehoztak egy munkacsoportot, amely elsődlegesen a kriptopénzek felhasználási módjait tanulmányozta.
Most, egy évvel később, már láthatjuk a tervüket, hogy mire jutottak: egyike lettek a kevés cégnek, amely bitcoin határidős ügyleteket kínál.
Emellett Duncan Trenholme, a cég projekt-menedzsere úgy érzi, az elkövetkező egy-két évben sok vállalat fog belépni a bitcoin határidő ügyletek piacára:

„Sok szervezet, intézmény próbál rájönni, hogy legális úton hogyan tudnak tokenekkel kereskedni, vagy tárolni azokat, és én sok projekttől várom, hogy a következő egy-két év során belép a piacra.”

Jelen pillanatban a TP ICAP készpénz-elszámolású szerződésekkel kereskedik a CME Group által szabályozott piacon.
Jelenleg a cég az elsődleges üzleti területén van bajban. Tavaly a TP ICAP egy gazdasági válság miatt a piaci értékének mintegy 36%-át vesztette el, mindössze egy nap alatt. Azóta ebből csak 10%-ot sikerült visszaszerezni.
A bevételük 2.2 milliárd dollár volt 2018-ban, amely viszont 3%-kal magasabb a 2017-es értéknél.
Most úgy tűnik, a kriptopiac esetében a cég új területen akarja kipróbálni magát. Ez jó pozícióba helyezi őket, mint a kevés nagy játékos egyikét, aki kripto-derivatívát kínál az ügyfeleinek.
Most látjuk a Fidelity Investment belépését a kriptopiacra, és a Bakkt, a legjobban várt platform indulását, amely több halasztás után előreláthatóan július 22.-én nyitja meg a kapuit.
Ez az új projekt a londoni helyszínen fut majd, Simon Foster és Duncan Trenholme vezetése alatt.
Tervezik az úgynevezett NDF-ek bevezetését (egyfajta keveréke az opciós és a határidős ügyleteknek), valamint a terjeszkedést az USA-ban és Ázsiában.

 
Mindemellett érdekeltek egyéb kripto-eszközök esetében is, és terveik szerint a cég maga fogja a kereskedési tevékenységet végezni.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!