883 milliárdra emelkedett a kriptopiac, jön az altszezon?

-

A kriptopiac összesített kapitalizációja karnyújtásnyira került a 900 milliárdtól, mielőtt korrekciót láthattunk.
A bikás hangulatot egyértelműen a bitcoin és az ether tüzeli. Számos altcoin maradt le nagyon a BTC mögött, de az ETH tartani tudta a lépést, és egészen 1000 dollár fölé emelkedett egy hatalmas ugrással.
A rali után egyelőre vegyesek a várakozások. Néhány elemző szerint egy helyi csúcsot értünk el, mások viszont úgy vélik, most jön el az altok ideje, azok fognak emelkedni.

Hogyan is van ez az altszezon?

Ha a bitcoin ára meredeken zuhan, akkor bizony az altok is követni szokták, sokszor még nagyobb eséseket produkálva.
Az altpiac akkor szokott erőre kapni, mikor a BTC egy-egy komolyabb emelkedést követően konszolidálódik. Mikor az árfolyam megáll, sok kereskedő kezdi el kutatni, hogy az elért profitjával, akár nagyobb kockázat mellett is, de milyen lehetőségek közül választhat.
Persze arra is van mód, hogy ilyenkor a kereskedők shortolják a bitcoint, de mikor a volumen kicsi, ez többe kerülhet, mint amennyit nyerni lehet rajta.
A határidős szerződések is hasonlóan működnek, a piac mindig figyeli, hogy éppen eladóból, vagy vevőből van-e több, és ehhez igazítja az ügyletek költségeit.
Éppen ezért mikor a BTC ára megállapodik, sokan inkább az altok között kezdenek el nézelődni, és ez az altpiac volumenének a növekedését eredményezi.
Elterjedt nézet, hogy a bitcoin egyfajta rövid távú csúcsra érhetett. Ez nem jár feltétlenül nagy visszahúzódással, de a legtöbbször elő szokott fordulni.
A további emelkedéshez viszont mindenképpen meg kell állapodnia egy stabil szinten, hogy erőt gyűjthessen a következő hegymenethez.

Az Amsterdam Stock Exchange egyik főállású kereskedője, Michael van de Poppe elmondta, minél nagyobb az emelkedés, annál nagyobb a valószínűsége, hogy időlegesen megragad az árfolyam egy adott szinten. Ilyenkor pedig megnő az altok iránti érdeklődés.

„Ilyenkor mindig megnő a valószínűsége, hogy visszafordul az árfolyam, vagy megragad egy bizonyos szinten. A bitcoin napon belül vissza is húzódott, eközben pedig az ether nagyot ugrott felfelé BTC páron. Általánosságban ez nagyon jó hír lehet az altpiac számára.”

Az Altcoin Psycho néven ismert népszerű kereskedő is hasonlóan vélekedik, a mostani árszint valószínűleg helyi csúcsként fog működni. Több technikai elemzésben használatos indikátor is ugyanezt támasztja alá.

„Én kiszálltam a portfólióm 90%-ából. Igazából ötletem sincs, hogy mi fog következni, de a grafikon nagyon hasonlít ahhoz, amit a 2018-as csúcson láthattunk. Nem shortolok most, de örülök, hogy profitot realizáltam.”

A kriptopiac tovább emelkedhet, de azért nem ennyire egyértelmű a helyzet. A legnagyobb befolyása magának a bitcoinnak szokott lenni a piacra, illetve annak, hogy mennyire erőteljes a mozgása.
Ez alapján következtethetünk arra, hogy a közeljövőben vajon várható-e egyáltalán altszezon.
Ha a konszolidáció nagyon erős visszahúzódással indul, akkor sokszor az altok még nagyobbat esnek, és nem indul be a várva-várt növekedés.

Olvastad már? Mekkora lehet Satoshi Nakamoto bitcoinvagyona?

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!