8 millió dollárnyi nem realizált veszteségen ülnek a bitcoin hodlerek

-

A tárcákban tartott Bitcoinok mennyisége tovább növekszik, és soha nem látott szintet ér el.

A Bitcoin idén karácsonykor rekordokat döntöget, mivel a 17.000 dollár alatti árfolyamok páratlan fájdalmat okoznak a hodlereknek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode onchain elemzőcég adatai azt mutatják, hogy mind a rövid, mind a hosszú távú befektetők több veszteségen ülnek, mint valaha.

Új vagy régi, a Bitcoin hodlerek komoly veszteségeken ülnek.

Amióta az FTX összeomlása a kriptopiacokat padlóra küldte, a BTC/USD nem tudott talpra állni.

A két évvel ezelőtti szintre való süllyedés problémákat okozott a nemrég vásároló hodlereknek – logikusan negatív hozamot termelnek a pozícióik.

A fájdalom azonban ennél mélyebbre nyúlik, és a Glassnode most megmutatja, hogy milyen mértékű nem realizált veszteségek sújtják az újonnan érkezőket és a régi játékosokat egyaránt.

Mind a rövid távú (STH), mind a hosszú távú (LTH) tulajdonosok számára a BTC jelenlegi árszintje egy rémálom.

STH-ként és LTH-ként a beérkező coinjaikat több mint 155 napig bújtató entitásokat definiáljuk.

A legfrissebb adatok szerint december 26-án a veszteséggel tartott STH bitcoinok száma 1.889.585 BTC, az LTH-ké pedig 6.057.858 BTC.

bitcoin

Bitcoin STH-ként és LTH-ként veszteségben tartott bitcoinok chartja. Forrás: Glassnode

Ez rekord az eszköz által használt Bitcoin-kínálat százalékos arányát tekintve, ami nem tartalmazza a tőzsdék által tartott BTC-ket.

Bitcoin STH-ként és LTH-ként tartott nem realizált veszteségek aránya. Forrás: Glassnode

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a hodlerek már közvetlenül az FTX összeomlását követően a kínálat több mint 50%-át uralták nem realizált veszteségben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Továbbra is kínlódni fognak a hodlerek?

Hogy mit hozhat a jövő a BTC árfolyamának alakulása szempontjából, az mindeközben továbbra is téma marad.

Míg egyes mérőszámok szerint a 2022-es medvepiacnak lejárt az ideje, az elemzők úgy vélik, hogy egy új makro BTC árfolyam alj még várat magára.

A népszerű cél a 10.000 dollár a BTC/USD árfolyamra, ami 2023 első negyedévében esedékes, mivel az új évben véget ér a hetek óta tartó, alig volatilitást mutató oldalazás.

Az eddigi csúcsoktól való visszalépés tekintetében azonban a Bitcoinnak még van hova esnie, mivel még nem lépte át a korábbi medvepiacoknál megszokott 80%-os küszöböt.

A Bitcoin árfolyamának visszahúzódása az eddigi csúcsoktól. Forrás: Glassnode

Olvastad már? A MANA árfolyama süllyed, ami a short kereskedőknek kedvezhet

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Lâm Phạm CryPto

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!