Friss hírek szerint az új-zélandi Hamilton városában a rendőrségi szervek sikeresen őrizetbe vették a 31 éves Jaron David McIvor programozót és filmkalózt.

A letartóztatás során a rendőrség nagyjából 6,7 millió dollárnyi kriptopénzt és egy 1,1 millió dolláros bankszámlát is lefoglalt.

Az incidens egy filmes kalózkodással kapcsolatos nyomozás eredménye. A hírek szerint McIvor – vagyona ellenére – nem élt fényűző életet.

Sőt mi több, egy albérletben lakott egy rokonával, akit szintén keresett az USA adóhatósága

Kalózvadászási parancs: a Paypal súgott az IRS-nek, az IRS a rendőrségnek

A rendőrség a Criminal Proceeds Recovery törvénycsomag keretében foglalta le a vagyont, amely lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy zárolják gyanúsítottak bankszámláját, ha fennáll a gyanúja, hogy illegális tevékenységgel jutottak pénzhez.

McIvor esetében a vád pénzmosás: több millió dollárt keresett filmek kalózkodásával. McIvor állítólag segédkezett egy illegális tartalomközvetítő oldal megalkotásában, ahová engedély nélkül töltött fel filmeket. A vádlott tagadja a pénzmosás vádját.

A rendőrség azután lépett, hogy az Egyesült Államok adóhatósága, az IRS fülest adott nekik, melynek forrása a PayPal volt.

Miután tüzetesen átvizsgálták a jelentést az IRS Új-Zélandon talált rá McIvorra. Nem ő az egyetlen új-zélandi gyanúsított kalózkodás vádjával.

Egyéb „bűnözőket” is találtak Vietnámban, Kanadában és még az USA-ban is.

A rendőrség iratai alapján McIvor 2 millió dollárt keresett a filmek illegális közvetítésével. A Paypalon és a Stripe-on fizettek neki emberek – a pénzt később bankszámlájára utalta.

Olvastad már? 47 000 bitcoint utalt egy bálna Kína szigorítása után

Állítása szerint a pénzt kriptokereskedéssel szerezte. A lefoglalt vagyont a legfelsőbb bíró utasítására valószínűleg eladják majd, hogy ne álljon fel az értékvesztés lehetősége, amennyiben a kriptopénzek árfolyama bedől.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂