67 ezer dollár alá nézett a bitcoin, több mint 75 ezer pozíció likvidálódott

-

Kedden a Bitcoin árfolyama napközbeni mélypontra, 67 ezer dollár alá esett, ami 3,3%-os csökkenést jelent 24 óra alatt.

Ez a csökkenés 170,25 millió dollárnyi long származtatott pozíció likvidálását eredményezte, ebből 50,87 millió dollárnyi long BTC pozíció volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin 67.000 dollár alatt remegett

A globális kriptopénzpiac 2,44 billió dolláron áll, ami 3,35%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában.

bitcoin

A Bitcoin 66.696 dollárra esett, miután több napig 69.000 dollár felett mozgott.

A cikk íráskor az árfolyam éppen a 67.000 dolláros határ fölött van, ami nagyjából 2000 dolláros csökkenést jelent az elmúlt 24 órában. Ez a csökkenés 75.247 pozíció likvidálásához vezetett az elmúlt napban.

Összesen 195,66 millió dollárnyi származékos kriptopozíciót likvidáltak, ebből 170,25 millió dollárnyi long pozíciót.

Ebből 50,87 millió dollár Bitcoin (BTC) pozíció volt, 48,95 millió dollár Ethereum (ETH) pozíció, 6,5 millió dollár pedig Solana (SOL) pozíció.

Június 11-én a QCP Capital kriptocég több, a digitális eszközök piacát érintő nyomásra is rávilágított.

A QCP rámutatott, hogy a váratlan amerikai nem mezőgazdasági foglalkoztatottakra vonatkozó (NFP) adatok a kincstári hozamok megugrását okozták, ami a júliusban és szeptemberben várható kamatcsökkentések átértékeléséhez vezetett.

Európában Emmanuel Macron elnök előrehozott választásokra való felhívása növelte a geopolitikai bizonytalanságot, ami gyengítette az eurót az amerikai dollárral szemben, és elősegítette a befektetők szélesebb körű kockázatcsökkentő hangulatát.

Emellett a QCP Capital megjegyezte, hogy a piaci hangulat óvatos a közelgő fogyasztói árindex (CPI) adatok és a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) ülése előtt, amely tartalmazza majd a Dot Plotot.

Ez jelzi a Federal Reserve várható kamatcsökkentéseit 2024-ig. Emellett hétfőn jelentős, 64 millió dolláros kivonás történt a tőzsdén kereskedett spot bitcoin alapokból (ETF).

Olvastad már? Májusban magához tért a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!