Hírek

61 ezer dollár fölött a bitcoin, de továbbra is aggódunk az ETF-ek miatt

A Bitcoin (BTC) október 16-án ritka nyugalmat tanúsított, mivel a piac továbbra is emésztette az Egyesült Államok első, tőzsdén kereskedett alapjának (ETF) jóváhagyását.

Hiányzik a bizalom a nem határidős ETF-ek jóváhagyását illetően

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD szombaton 61.500 dollár körül keringett, 24 óra alatt 4%-ot emelkedett.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A páros pénteken a Wall Street-i nyitás után pár órával elérte a 62.940 dollárt, amikor felröppent a hír, hogy a szabályozók zöld utat adtak két ETF-kérelemnek, miután évekig sikertelen kérelmek érkeztek.

Ezen ETF-ek esetében nem maga a Bitcoin, hanem a CME Bitcoin futures lesz a mögöttes eszköz, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) pedig a jövő hónapban kezd dönteni a „fizikai” ETF-ek sorsáról.

A határidős ETF-ek fogadtatása vegyes volt, a vélemények jelentősen eltérnek a piaci hatásukat és a Bitcoin árfolyamára gyakorolt általános hatásukat illetően.

„Nem vagyunk biztosak abban, hogy ezek a határidős alapú ETF-ek képesek lesznek-e elég új pénzt vonzani ahhoz, hogy olyan exponenciális emelkedést indítsanak el, mint amilyet 2020 negyedik negyedévében láttunk” – állította a QCP Capital kriptokereskedő cég a legutóbbi piaci frissítésében.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

„A befektetők beáramlására számítunk, akik az arany ETF-ekből BTC-be váltanak. Azonban a BTC 60k felett van, a piaci kapitalizáció pedig 1,1 billió dollár felett. Sok mindenre lesz szükség ahhoz, hogy a tű megmozduljon”.

A QCP rámutatott, hogy a határidős ETF-ek – jellegükből kifolyólag – valószínűleg inkább a lakossági, mint az intézményi befektetők számára vonzóak, így a Bitcoinba történő potenciális tőkebeáramlás oroszlánrészét a fizikai termékeknek tartják fenn.

Ezekre azonban még sokáig várni kell, mivel a befektetők a meglévő kanadai és európai fizikai Bitcoin ETF-ekbe özönlenek, ahelyett, hogy megvárnák az SEC és annak új elnöke, Gary Gensler esetleges játékváltását.

„Gyanítjuk, hogy miután Gensler, az SEC elnöke közvetve kizárta a fizikai BTC ETF-et az USA-ban a belátható jövőben, az ezen tengerentúli piacokra hozzáférni képes befektetők úgy döntöttek, hogy inkább ott vásárolnak be, minthogy az USA-ban a közelgő határidős ETF-ekbe fektessenek” – tette hozzá a QCP.

Bitcoin határidős nyitott kamatdiagram. Forrás: Bybt
A bikák a „beárazott” ETF ellenére is nagy erőkkel lépnek fel

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a 2021-es év hátralévő részére vonatkozó kilátások ennek ellenére továbbra is rózsásak az elemzők szemében, a Bitcoin a tippek szerint bármikor elérheti a 300.000 dollárt.

Egy ezt követő medvés fázis esetében, még makroszinten is, valószínűleg nem kevesebb, mint 47.000 dollárnál lesz a padló az adatok szerint.

Eközben a Bakkt intézményi kereskedési cég jövő héten kezdi meg a kereskedést a New York-i tőzsdén.

Olvastad már? Cynthia Lummis szenátor szerint a Bitcoin Isten ajándéka

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Friss hírek

Vlagyimir Putyin szerint a kriptovaluták nagy kockázatot hordoznak

A megjegyzésekre akkor került sor, amikor az ország kriptorendszerének szabályozási kerete még mindig fejletlen. (tovább…)

11 óra

Négy kriptopénz, amelyre érdemes lesz figyelni 2022-ben

Ha eddig még nem is, 2021-ben a kripto már minden bizonnyal elérte a mainstreamet. (tovább…)

12 óra

Komoly fejtörést okozott az indiaiaknak a kriptotörvény-tervezet

India volt pénzügyminisztere, Subhash Garg tisztázta, hogy „félrevezető azt állítani, hogy betiltják a magánkriptovalutákat” (tovább…)

16 óra

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága – 1 dollárért 95.000-et utalnak átlagosan

Javult a bitcoin elszámolási hatékonysága javult, ami azt jelenti, hogy nagyobb értéket lehet küldeni alacsonyabb tranzakciós díjakért. (tovább…)

19 óra

Megindult a felépülés – csaknem 10%-ot nőtt a bitcoin az elmúlt 24 órában

A piacok fellendülőben, de a Bitcoin még mindig nincs túl a nehezén, ha eladásról van szó – figyelmeztet az elemzés.…

1 nap

Az orosz lakossági befektetők csaknem fele védekezőeszközként tekint a bitcoinra

Októberben a bitcoin volt a legnépszerűbb kriptopénz Oroszországban, megelőzve az olyan coinokat, mint a tether és a litecoin. (tovább…)

2 nap