6000 dollárig is eshet a Bitcoin

-

A DecenTrader kereskedőplatform legutóbbi élő közvetítése során az ismert elemző, Filbfilb úgy nyilatkozott, hogy a BTC árfolyama akár egészen hatezer dollárig is eshet.

A műsor során rendszeresen foglalkoznak a BTC/USD pár alakulásával, és most arra jutottak, hogy a 10 ezer alatti árfolyam is benne lehet a pakliban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Ez szerintem a legrosszabb eshetőség, amely előfordulhat. Az számít a kőkemény támasznak, ameddig leeshet az árfolyam. Ott a vásárlói oldal elkezdheti feltölteni a készleteit. Ez a szint a 2018-as alj, és a korona-zuhanás szintje fölött van, nagyjából azok duplája.”

A jelenlegi események tükrében, és ez főleg az FTX bedőlését, és annak messzire nyúló hatásait jelenti, a BTC árfolyama nem csökkent le akkora mértékben, mint amennyire az eddigi medvepiacok során.

A közösségben és a kereskedők körében még az is vita tárgyát képezi, hogy a „valódi” alj tényleg akkor érkezik-e csak meg, ha ennyire mélyre kerül az árfolyam.

bitcoin
Forrás: Glassnode

„Amíg nincs több információnk, egy ilyen esés elképesztően valószínűtlen. A tény, hogy a jelenlegi hírek, események hatására sem zuhant le drasztikusan az árfolyam, jó jel a bikák számára.”

Az elemzők szerint mindenesetre a BTC-nek még néhány nehézséggel szembe kell néznie, hogy elkerülhető legyen az ilyen esés, és mégis meglegyen az alj.

A nehézségek főleg abból adódhatnak, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy még meddig terjednek az FTX csődjének a hullámai, mely cégek érintettek.

Ráadásul a makrogazdasági helyzetnek is erősnek kell maradnia, nem csak a kriptoiparnak kell összeszedni magát.

A műsorban több más érdekességet is górcső alá vesznek, többek között azt, hogy újabb rekordot ért el a legalább 1 bitcoint tartalmazó címek száma a hálózaton.

Hamarosan akár az egymilliót is elérheti az ilyen címek létszáma, és sokak szerint ez egyenes következménye annak, hogy újabban rengetegen utalják ki a coinjaikat a tőzsdékről.

18 hónap múlva ráadásul esedékes a következő felezés is, és a 2024-es blokkjutalom-csökkenés valószínűleg újabb pozitív hatást gyakorol majd az árfolyamokra, és a médiavisszhang is nagyobb lesz.

Az árfolyam tekintetében elmondható, hogy az eddigi felezési ciklusokkal összehasonlítva a grafikon egy nagyon hasonló mintázatot ír le, mint amilyent a 2014-es és a 2018-as piaci aljak esetén láthattunk.


Olvastad már? A Ripple (XRP) „mini” győzelmet aratott a SEC ellen

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!