540.000 dolláros blokkjutalmat zsebelt be egy Ethereum-bányász

-

Egy egyéni bányász – dacolva az esélyekkel – ezen a héten 168 ETH-t gyűjtött össze egy bányászpoolból – ez az átlagos blokkjutalom 42-szerese.
Egy egyéni Ethereum (ETH) bányász nagyot kaszált azzal, hogy egyedül bányászott ki egy blokkot, és mintegy 540.000 dollár értékű jutalmat zsebelt be.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bányász a 2miners Ethereum SOLO poolon keresztül tevékenykedett január 17-én, amikor egy teljes blokkot bányászott és 168 ETH-t kapott.
Ez a jutalom jóval meghaladja a BitInfoCharts szerint a blokkonkénti átlagosan körülbelül 4 ETH jutalmat.
A jutalom figyelemre méltó jellegét növeli a SOLO pool mérete és hashteljesítménye. Viszonylag kicsi, 854 online bányásszal és 1,5 terrahash másodpercenkénti teljesítménnyel a cikk írásakor, ami azt jelenti, hogy egy átlagos bányász 1,85 gigahashsel járul hozzá másodpercenként a hálózathoz.
A szerencsés bányász másodpercenként 2,25 gigahash/s teljesítménnyel rendelkezett.

A hashteljesítmény az a számítógépes feldolgozási teljesítmény, amellyel egy eszköz hozzájárul egy Proof-of-Work blokklánchoz, mint például az Ethereum és a Bitcoin hálózatához.
A nagyobb hashteljesítmény a tranzakciók feldolgozásával és a blokkok bányászásával segíti a hálózat biztonságát.
Az kriptopénz-hálózatokon egyébként két héten belül ez a harmadik alkalom, hogy egy egyéni kriptobányász nagyot kaszál.

Nem ez az első ilyen eset a közelmúltból

A Solo CK anonim bányász pool egyik Bitcoin (BTC) bányásza 6,25 BTC-t kaszált nemrég egy teljes blokk önálló bányászatáért január 11-én.
Két nappal később egy másik Solo CK-t használó szóló bányász ismét egy új blokkot bányászott Bitcoinon mindössze egy-három riggel.
Kapcsolódó cikkünk: Egy a milliárdhoz: egy-egy Bitcoin-blokkot talált két apró bányász

Minden egyes bányásznak 1:1.400.000-hez volt az esélye arra, hogy egy teljes blokkot kibányásszon, és annak az esélyét, hogy két apró bányásznak ugyanazon a héten sikerüljön ugyanaz a bravúr, 1:1 milliárdra becsülték, ahogy akkor arról a Kriptoworld.hu is beszámolt.
Az Ethereum-bányászat átlagos napi nyereségessége csökkenő tendenciát mutat azóta, hogy 2021. május 12-én 4.282 dolláros csúcsra szökött az árfolyam.
Az átlagos nyereségesség most körülbelül 0,0474 dollár a BitInfoCharts szerint. Ez részben az EIP-1559-nek köszönhető, amely a díjakat elégeti, ahelyett, hogy szétosztaná a bányászok között.
A hét elejihez hasonló jackpot jutalom azonban már a múlté lehet, miután az Ethereum-hálózat befejezi a „the Merge”-et, előkészítve ezzel a Proof-of-Stake (POS) konszenzus-algoritmusra történő áttérést.

A POS esetében a hálózat stabilitását a tokenek letétbe helyezésével tartják fenn. Ez csökkenti a hálózat erőforrásigényét.

Olvastad már? Elemzők szerint 38.000 dollár alá mehet a bitcoin egy kitörés előtt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!