500.000 eurós Bitcoin váltságdíj

-

Egy 53 éves férfit hét év börtönbüntetésre ítélt a karlsruhei kerületi bíróság, amiért 500.000 eurós Bitcoin-váltságdíjjal zsarolta meg a német dm kiskereskedőt, és felrobbantotta az egyik üzletét – írja a FAZ.

A zsaroló, egy volt egészségügyi dolgozó a tárgyaláson beismerte a bűncselekményt, és a szakmai kiégésre és a nyugdíjba vonulásig tartó anyagi biztonságra való vágyakozásra hivatkozott indítékként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A férfi 2019-ben házi készítésű robbanószerkezetet helyezett el egy freiburgi dm üzletben, 20 ezer eurós kárt okozva. Az incidens következtében senki sem sérült meg.

Az elítélt bűnöző a váltságdíjkövetelésének alátámasztására félmillió eurónak megfelelő összeget követelt a legnagyobb kriptopénzben a népszerű drogériaáruházlánctól.

Annak ellenére, hogy az ügyészség kilencéves börtönbüntetést kért, a bíróság végül hétéves büntetésben egyezett meg.

A férfinak a börtönbüntetése mellett félmillió eurót visssza kell fizetnie a dm-nek.

A bíróság szóvivője a bíróság megkeresésére arról tájékoztatott, hogy a bűnügyi osztály megfelelő értékhelyreállítást rendelt el, ami azt jelenti, hogy a Bitcoinból származó esetleges további bevételeket is figyelembe kell venni.

Az elítélt férfi, aki legutóbb Konstanzban és Svájcban élt, már az eljárás során jelezte, hogy le akar mondani a nyereségről.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bíróság szerint a német nyomozók 370 ezer eurót tudtak lefoglalni. Svájcban a hatóságok állítólag egy, az elkövető tulajdonában lévő motoros jachtot is lefoglaltak.

Az ítélettel a bűnügyi osztály alul maradt az ügyészség kérésével szemben, amely kilenc év börtönbüntetést követelt a vádlottra. Az ítélet még nem jogerős (Ref. 3 KLs 630 Js 46841/21)

zeta

Olvastad már? Raliba kezdett az ETH árfolyama a frissítés után

Forrás: faz.net

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!