Ahogy a világgazdaságot éppen maga alá gyűri az olajár és a részvénytőzsde esése, a kriptóval együtt, lehet, hogy nem mindenki akar pont most befektetni.

Viszont ha hosszú távon gondolkodsz, a profi befektetők ilyenkor úgy mondják, hogy vásárolj az aljon.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Telegram

Ha kriptózni akarsz, szükséged lesz egy Telegram regisztrációra. Ez a közösségi média platform rengeteg információval szolgál.

Témakörök szerint jöttek létre csoportok, ahol megosztják a híreket, kérdezhetnek egymástól, és képbe kerülhetnek a piac egészével.

Több kriptós Telegram csoport is létezik, kereskedés, csetelés, trollkodás mellett a legfontosabbal is képbe kerülhetsz, hogy mire számíthatsz, ha belevágsz a kriptózásba.

TradingView

Ha egyszerűen csak veszel, és hosszú távra elteszed a bitcoinod, nem biztos, hogy mélységében meg kell ismerned a TradingView-t.

Persze, ha kíváncsi vagy arra, hogy a piac viselkedésének mi áll a hátterében, miről beszélnek a legjobb elemzők, vagy egyszerűen csak egy közösségbe akarsz tartozni, ezt mindet megtalálod itt.

Google Authenticator

Ez egy kifejezetten ajánlott applikáció, ha tőzsdéket is használsz, és kétlépcsős azonosítást szeretnél használni.

Sokkal kényelmesebb, mintha mondjuk sms-azonosítást használnál, hiszen ez utóbbi problémás lehet, ha megváltozik a telefonszámod, vagy pont utazol.

Az, hogy egy QR-kód segítségével minden alkalommal új belépőkódot kapsz,extra védelmet jelent számodra.

Ledger vagy Trezor

A kétlépcsős azonosítás első lépésnek jó, de még jobb, ha a második a hidegtárolás. Főleg akkor ajánlott ez, ha hosszú távra szeretnél befektetni.

Hogy a Trezort kedveli valaki, az érintőképernyőjével, vagy a Ledgert a gombjaival, igazából az egyéni ízlésen múlik.

A Nano X-et például összekötheted a telefonoddal, és így azon keresztül is tudsz tranzakciókat kezdeményezni, ez egy népszerű funkció.

A Trezor Gray Corazon modellje viszont egyszerűen gyönyörű dizájnt kapott. A tárolás fontos kérdés, választanod viszont neked kell.

Twitter

Kedveled-e vagy sem, ha jól informált akarsz lenni a kriptoszférában, akkor kelleni fog a Twitter is. Nagyon sok prominens személy használja a kriptoiparból is, így első kézből szerezhetsz tapasztalatokat.

Viszont érdemes megjegyezni, hogy a Crypto Twitter nem a széplelkeknek való hely. Néha kifejezetten durva, ráadásul függőséget is okozhat az információdömping.

Ahogy a BTC esetében a pénzzel, itt az a helyzet, hogy ne fektess be túlságosan sok időt.

Olvastad már? Kereskedés konyhanyelven 4. rész – A tőzsdefelület megismerése és használata alapszinten

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂