5 dolog, amire érdemes odafigyelni a Bitcoin közelgő feleződése előtt, alatt és után

-

Körülbelül négy hónap van hátra a Bitcoin feleződéséig, és a spekulációk már javában zajlanak.

A Bitcoin feleződése vitathatatlanul a legfontosabb esemény a kriptopénz iparágban, amelyre nagyjából négyévente (210.000 blokkonként) kerül sor.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Célja, hogy csökkentse az új BTC előállításának sebességét, ami lényegében csökkenti az előre beprogramozott inflációs rátákat, és biztosítja, hogy a Bitcoin-bányászat még sokáig folytatódjon, még akkor is, ha a teljes készlet több mint 90%-át már kibányászták.

A következő ilyen eseményre a tervek szerint 2024 április elején kerül sor.

Tekintettel arra, hogy az eszköz a korábbi három feleződés előtt, alatt és után is vad hullámvasutakba kezdett, a kriptoelemzők elkezdtek spekulálni arról, hogy mi történhet a következő egy évben.

Első fázisok: Pumpálások és dömpingek

Akár a közelgő felezés körüli hype, akár az USA első spot Bitcoin ETF-jének lehetséges jóváhagyása (vagy talán mindkettő), tény, hogy a BTC árfolyama az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett.

Csak a hétvége elején az elsődleges kriptopénz 19 hónapos csúcsot döntött, majdnem 45.000 dolláron.

Elég lenyűgöző szám, tekintve, hogy az eszköz az új évet 17.000 dollár körül kezdte.

A Rekt Capital névre hallgató népszerű kriptoelemző jelezte, hogy a BTC közeljövőjében lehetnek visszalépések, de ezek „fantasztikus megtérülést” eredményezhetnek, ha a befektetők kihasználják őket.

A történelmi adatokra támaszkodva a Rekt Capital azt javasolta, hogy a BTC körülbelül 60 nappal a feleződés előtt újabb rallyt láthat.

Ezt jellemzően egy „feleződés előtti visszaesés” követi, amely az esemény környékén következik be. A BTC 2016-ban valamivel kevesebb mint 40%-kal, négy évvel később pedig 20%-kal esett vissza.

Visszaesés és parabolikus trend

A hozzáértő befektetők a fent említett „pre-halving retracementet” használják a SAT-ok halmozására, de mások hite egészen más lehet, figyelmeztetett a Rekt Capital:

„Sok befektető ebben a szakaszban megrázza magát, mert unalom, türelmetlenség és csalódottság miatt a BTC-befektetésükben a feleződést közvetlenül követő időszakban nem értek el jelentős eredményeket”.

Amint a por leülepedik, a felezés a múlté, és a felhalmozási fázis befejeződik, jön a legédesebb rész – a parabolikus árfolyam-emelkedés.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Persze a történelem nem jelzi a jövőbeli ármozgásokat. Mindazonáltal a BTC valóban hónapokkal az előző feleződések mindegyikét követően az egekbe szökött, és másfél éven belül új történelmi csúcsokat döntött meg.

A legutóbbi ilyenre 2021 végén volt példa, amikor a 69.000 dollárt is elérte. Csak összehasonlításképpen: a harmadik feleződésre 2020 májusában került sor.


Olvastad már? A ChatGPT a Solana, XRP, MATIC, Cardano, Litecoin jövőjét prognosztizálja, miközben a Bitcoin emelkedik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!