4,7 millió dollárral indul a Fidelity Ethereum-ETF-je a beadvány szerint

-

Niylvánosságra hozták a BlackRock és a Fidelity Ethereum-ETF-jeinek induló tőkéjét, bár a díjak továbbra is titokban maradtak.

A világ negyedik legnagyobb vagyonkezelője ígéretet tett arra, hogy 4,7 millió dollárral fogja feltőkésíteni Fidelity Ethereum-ETF-jét a bevezetés előtt, egy szabályozói bejelentés szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A Seed Baskets eladásából származó teljes bevétel a Trust számára 4.749.975,00 dollár volt” – olvasható a Fidelity pénteken benyújtott S-1 regisztrációs űrlapjában a „Fidelity Ethereum Fund” számára.

A Fidelity Ethereum-ETF-jébe vásárolt ETH-t

A bevételt június 4-én ETH vásárlására használták fel, és ekkor 1250 ETH-t szereztek. Ezeket az FMR Capital – a Fidelity leányvállalata – vásárolta meg, 125.000 részvényt biztosítva az eszközkezelőnek darabonként 38 dollárért.

Egy ETF elindításakor az eszközkezelők alapokat vetnek be, hogy likviditást biztosítsanak a kezdeti vásárlók számára, és egyúttal demonstrálják a szponzor bizalmát az alap iránt.

A Fidelity a Bitcoin ETF januári elindításakor 20 millió dollárral tőkésítette az alapot. Az olyan versenytársak, mint a BlackRock és a Bitwise – néhány legnagyobb versenytársuk – 10 millió, illetve 200 millió dollár értékben biztosított magokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hét elején a Bitwise regisztrációs nyilatkozata szerint 2,5 millió dollárt vont be Ethereum ETF-jébe, és azt is közzétette, hogy a Pantera Capital Management 100 millió dollár értékben lehet hajlandó részvényeket vásárolni.

Nem sokkal a Fidelity után a BlackRock is nyilvánosságra hozta, hogy 10 millió dollárt különített el alapjába, ami megegyezik a Bitcoin-alapba történt kezdeti befektetésével.

Bár a számok nyilvánosságra kerültek, eddig csak a Franklin Templeton azon kevés pályázó egyike, amely felfedte az Ethereum-alapjuk kezelési díját, és jelezte, hogy az megegyezik a Bitcoin-termékükkel, amely 0,19%-os.

Ezzel ez az eddigi legolcsóbb Bitcoin vagy Ethereum ETF, csak a VanEck kínál valamivel magasabb, 0,2%-os díjat.

Ethereum-ETF
Forrás: X

A szakértők azt gyanítják, hogy a többi szolgáltató a bevezetés időpontjának közeledtével feltárja a díjait.

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője nemrégiben július 2-át nevezte meg legjobb becslésének arra vonatkozóan, hogy mikor indulnak az alapok.

„Valószínűleg mindenki az utolsó percig és/vagy a BlackRockra vár, hogy nyilvánosságra hozza [a díjakat]” – írta Balchunas pénteken az X-en.

Hogy teljesítenek az ETH ETF-ek?

Az elemzők általában nem számítanak arra, hogy az Ethereum ETF-forgalma felülmúlja a Bitcoinét, de arra igen, hogy jelentősen felülmúlják az átlagos, újonnan indított ETF-termékeket.

Balchunas korábban azt jósolta, hogy az alapok 20%-át fogják behúzni annak az áramlásnak, amit a bitcoinalapú társaik – ezek beáramlása most január óta 14,6 milliárd dollárra emelkedett.

Mások inkább bullishan viszonyulnak az Ethereumhoz. A K33 Research ebben a hónapban közzétett egy jelentést, amely szerint az ETF-ek a Bitcoin-termékek teljesítményének 28%-át, azaz öt hónap alatt 4 milliárd dollárt vonzanak majd be.

Még márciusban a Standard Chartered szerint az Ethereum ETF-ek egy éven belül 45 milliárd dollárnyi beáramlásra számíthatnak.

Olvastad már? A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!