A nemrégiben elkezdett emelkedő trend folytatásaként a SHIB token jelentős mértékben erősödött.

A DOGE másolatának tekinthető SHIB két nap alatt emelkedett 46%-ot, új árfolyamcsúcsot beállítva.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Október közepén kezdett el felfelé menni a token ára, először egy szerényebbnek tekinthető 26%-os emelkedéssel.

Az elmúlt héten aztán sikeresen kitartott ez a szint, támaszként. A bikás lendület újraéledésével innen megindulva sikerült megdönteni az eddigi rekordot.

Egy hét leforgása alatt így több, mint 50%-kal növekedett a projekt piaci kapitalizációja, és mostanra már a top15 kriptó közé került, mindössze néhány hellyel lemaradva a Dogecointól.

A Shiba Inu token jelenlegi forgalomban lévő készlete 395 billió. Szeptemberben a Dogecoin által inspirált kriptó 40%-ot ugrott, miután Elon Musk egy tweetben osztotta meg, Floki névre keresztelt Shiba Inu kutyája érkezését.

Az elemzők többek között ez alapján, október 18-án már előre jelezték, hogy az eladási nyomás megszűnésével a token hegymenetbe válthat.

A kriptoközösség nézetei szerint mind a DOGE, mind a SHIB növekedése egyértelműen támogatást kapott Musk nyilvános megszólalásaiból.

Egy kaliforniai konferencián a milliárdos vállalkozó nemrégiben a kriptopénzekről általánosságban beszélve elmondta, „a kormányok számára vélhetően lehetetlen leállítani a kriptókat, de a terjedésüket le tudnák lassítani”.

Vállalkozóként pedig azon a véleményen van, hogy az amerikai kormányzatnak valójában semmit sem kellene tennie a kriptopénzek szabályozása terén.

Olvastad már? Konszolidáció felé hajlik a Bitcoin, de még van hely a növekedésre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.