45 ezer dollár fölött a BTC, a befektetők a makrogazdasági adatokra várnak

-

A héten az amerikai gazdaságról több fontos adatot is közölnek a hivatalok, a befektetők pedig tűkön ülve várnak ezekre.

Ehhez jön hozzá a BTC figyelemreméltó emelkedése, valamint a Fed kamatpolitikáját övező várakozások kérdése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC tegnap a reggeli órákra ismét a 45 ezer dolláros szint fölé került, alaposan felkavarva az állóvizet.

A befektetők többsége, mind a kriptopiacról, mind a hagyományos pénzügy területéről érkezők, az USA-ból érkező híreket várják, hiszen a héten lát napvilágot a helyi munkaerő-piaci jelentés, és a Fed is ülésezik majd a napokban.

Ma érkezik az úgynevezett Manufacturing PMI beszámoló, amely az USA ipari kapacitásait összegzi, és amely kifejezetten népszerű a gazdasági szakemberek körében, mert ebből következtetnek az amerikai gazdaság általános állapotára.

A másik nagy figyelmet keltő jelentés a FOMC találkozó jegyzőkönyve, piacfelügyeleti bizottság jelentése, amely szintén szerdán kerül majd nyilvánosságra.

Ezen a találkozón szokta eldönteni a Fed, hogy a továbbiakban milyen döntések várhatók a pénzpolitikájában, milyen irányba mozdul el.

A hét végén adják ki a szolgáltató-szektorról szóló jelentést, amely talán az egyik legfontosabbnak számít, hiszen az amerikai GDP 80%-a innen származik, és az elemzők szerint így közvetlenül le lehet mérni belőle a gazdaság egészségi állapotát, és megbecsülhető a várható gazdasági növekedés, vagy éppen az infláció mértéke.

Pénteken adja ki a munkaerő-piaci jelentést a statisztikai hivatal, amelyből kiderül, mennyi a munkanélküli, és mennyi új állás jött létre az elmúlt időszakban.

Ezek a számok szintén közvetlenül befolyásolják a pénzügyi mutatókat az országban, és sokan azt várják, hogy a munkanélküliségben csökkenést lehet majd tapasztalni.

A kriptopiac egészére hatással vannak ezek a jelentések, a kereskedők, befektetők mégis leginkább a spot piaci BTC ETF elindulását várják, hiszen a héten jár le a SEC, a tőzsdefelügyelet egyik döntési határideje.

A befektetők körében az az általános várakozás, hogy a SEC hamarosan elfogadhatja az egyik ilyen ETF-beadványt, így az amerikai piacon is hozzáférhetővé válik a befektetők számára az első ilyen tőzsdei termék.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az egyre nagyobb érdeklődés miatt a kriptopiac évek óta az egyik legerősebb pozíciót érte el, 1,8 billió dolláros kapitalizációval, és a BTC mellett számos népszerű token is 5-10% közötti erősödést mutatott az elmúlt időszakban.


Olvastad már? Jim Cramer komoly Bitcoin fordulatot vesz. Aggódniuk kell a bikáknak?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!